Zaterdag stond met de Omloop het Nieuwsblad voor beloften de vierde manche van de Lotto Topcompetitie op het programma. De wedstrijd met start en aankomst in Zottegem was 176 kilometer lang en telde in totaal veertien hellingen. In het eerste deel van de wedstrijd waren er verschillende aanvalspogingen, maar er raakte geen groep definitief weg uit het peloton. Bij het ingaan van de drie plaatselijke rondes van telkens 27 kilometer, lukte het toch voor tien renners om een voorsprong van een halve minuut bij elkaar te fietsen. Bij deze groep zaten ook vier Lotto Soudal-renners: Robbe Ghys, Senne Leysen, Mathias Van Gompel en Aaron Verwilst. Deze poging werd echter geneutraliseerd in de eerste plaatselijke ronde.

Bij het ingaan van de laatste ronde zaten Robbe Ghys en Aaron Verwilst in een kopgroep van negen. Toen Verwilst vol doorging op de Paddestraat, de laatste kasseistrook van de dag, kon enkel Tanguy Turgis hem volgen. De twee sprokkelden een voorsprong van twintig seconden bij elkaar en reden samen naar de finish. In de sprint was Turgis sneller dan Aaron Verwilst. In de achtervolgende groep sprintten Robbe Ghys en Mathias Van Gompel nog naar de derde en vierde plaats. Stan Dewulf eindigde op de negende plaats Met deze collectief zeer sterke prestatie verstevigt Lotto Soudal zijn koppositie in de Lotto Topcompetitie. In het individuele klassement schuift Mathias Van Gompel op naar de tweede plaats.

Aaron Verwilst: “Het duurde lang vooraleer de koers openbrak. Op de vele hellingen in het eerste deel van het parcours brak het peloton soms wel in stukken, maar nadien kwam alles telkens weer samen. In de tweede plaatselijke ronde is de wedstrijd pas echt in zijn beslissende plooi gevallen. Ik was toen vol aangegaan op de kasseien van de Paddestraat omdat ik ervan overtuigd was dat het dan ging scheuren in het peloton. Dat was ook zo en uiteindelijk kwamen met een groep van negen voorop te zitten.”

“In de laatste plaatselijke ronde heb ik nogmaals het tempo de hoogte ingejaagd op de Paddestraat en deze keer kon enkel Tanguy Turgis volgen. We reden direct een mooie voorsprong bij elkaar en daarnaast had ik de luxe dat ik met Robbe Ghys een sterke ploegmaat in de achtervolgende groep had. Hij kon het nodige afstoppingswerk verrichten samen met een ploegmaat van Turgis die ook in die groep zat. Ik voelde me zeker een van de sterksten, zo niet de sterkste man in koers, maar ik wist dat het moeilijk ging worden om Turgis in de sprint te kloppen. Toch ben ik tevreden met deze tweede plaats.”

Op zondag stond er een ploegentijdrit van 45 kilometer op het programma in Borlo. Deze wedstrijd maakt ook deel uit van Lotto Topcompetitie. Lotto Soudal won vorig jaar de ploegentijdrit en als leider in het ploegenklassement begon het team ook dit jaar als topfavoriet. Het team stelde niet teleur en snelde naar de overwinning in een tijd van 55 minuten en 18 seconden, met een gemiddelde van 48,82 kilometer per uur. EFC-L&R-Vulsteke en United C.T. eindigden mee op het podium; beide ploegen eindigden op ruime afstand van Lotto Soudal, respectievelijk op 1’41” en 3’05”.