Volgend seizoen mogen de Lotto Soudal Ladies met Valerie Demey (23) en Kelly Van den Steen (22) twee rensters verwelkomen die de overstap maken van Sport Vlaanderen – Guill D’or. Demey reed twee jaar voor dat team, Van den Steen vier jaar.

De West-Vlaamse Valerie Demey houdt van de Vlaamse koersen. Dit seizoen behaalde ze de vierde plaats in Dwars door de Westhoek, na een waaierwedstrijd. In de Flanders Diamond Tour, die eindigde met een massasprint, werd Demey achtste.

Valerie Demey: “Lotto Soudal lijkt me het ideale team om me verder te ontwikkelen. Het is een ploeg waarin jonge rensters kunnen groeien, dat was het geval met Jolien D’hoore en nog steeds met Lotte Kopecky. Het team rijdt een mooi programma in het voorjaar en dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben zeker dat ik in deze ploeg veel zal kunnen bijleren.”

“Het Vlaamse werk ligt mij het best, dat is gebleken uit mijn prestaties de voorbije seizoenen. Ik wil mijn kwaliteiten op dat vlak ook graag versterken. Goed presteren in de Ronde van Vlaanderen is het ultieme doel op dat vlak, maar eerst liggen mijn ambities in wedstrijden zoals de Lotto Belgium Tour, Dwars door Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad. Ik wil eerst groeien in dat type wedstrijden om zo de stap te zetten naar het WorldTour-niveau. Er komen ook steeds typisch Vlaamse wedstrijden bij op de kalender en dat juich ik enorm toe.”

“Ik ben momenteel de vierde Belgische renster op de UCI-ranking en daarmee draag ik bij tot het totaal aantal punten van België, aangezien dat een optelsom is van de punten van de vijf beste rensters in de ranking. Ook volgend jaar wil ik aan dat puntentotaal werken. In de grote wedstrijden wil ik Lotte zoveel mogelijk bijstaan. En een selectie voor het EK en WK staat ook altijd op mijn verlanglijstje.”

De Oost-Vlaamse Kelly Van den Steen hoopt zich in de toekomst verder te ontwikkelen in het klimwerk. Van den Steen werd dit jaar voor het eerst geselecteerd voor het WK bij de dames elite, maar moest na een dubbele valpartij jammer genoeg opgeven. Het voorbije seizoen reed ze een sterke Ronde van Valencia en vorig jaar behaalde ze twee toptienplaatsen tijdens de Trophée d’Or.

Kelly Van den Steen: “Mijn keuze voor Lotto Soudal voelt heel goed aan. Lotte Kopecky reed tot twee jaar terug in dezelfde ploeg en ik kijk ernaar uit om opnieuw met haar samen te werken. Valerie Demey maakt nu samen met mij dezelfde overstap, dus er zijn meteen enkele vertrouwde gezichten in mijn nieuwe ploeg.”

“Ik klim enorm graag, maar ik moet nog heel wat progressie boeken om mee te kunnen met de top. Ik wil daar aan het eind van volgend seizoen zeker vooruitgang hebben in gemaakt. Ik vind het fijn dat er met Julie Van de Velde nog een Belgische in de ploeg rijdt met ambities in het klimwerk.”

“Ik heb dit seizoen de Ronde van Valencia gereden en dat vond ik een heel mooie wedstrijd. Ik droeg er enkele dagen de trui van beste jongere en werd uiteindelijk tweede in het jongerenklassement en tiende in het algemeen klassement. In de toekomst wil ik zowel goed presteren in eendagswedstrijden als in het rondewerk. In rondes komt er natuurlijk vaak een tijdrit bij en daar moet ik zeker nog aan schaven om ooit een goed eindklassement te kunnen streven.”

“In 2018 wil ik graag Lotte bijstaan en samen met de ploeg overwinningen najagen. Ik stel me graag ten dienste van de ploeg. Ik kijk ook al uit naar het WK in Innsbruck eind volgend jaar, ik hoop daar opnieuw te mogen aantreden voor België.”