André Greipel heeft vandaag de Omloop Eurometropool van de Westhoek gewonnen. 

 De eerste editie van de Omloop Eurometropool van de Westhoek startte vandaag in Nieuwpoort. Het parcours van 177 kilometer eindigde met drie plaatselijke ronden in de streek van Poperinge, waar de aankomst lag. Het profiel was zo goed als vlak en paste de sprinters heel goed. Om twaalf uur liet het peloton Nieuwpoort achter en reed daarna richting Poperinge. Na de start werd er veel aangevallen maar het snelle tempo maakte het heel moeilijk om weg te rijden. Na bijna een uur reed een grote groep van dertien renners, met onder meer Tosh Van der Sande, weg uit het peloton maar ze kregen nooit meer dan 30’’ voorsprong. Met 90 kilometer te gaan werd die groep gegrepen. Op 65 kilometer van de meet versnelden Gougeard en Van Goethem en het duo telde tot 1’ voorsprong, maar Lotto Soudal bleef attent op kop van het peloton en de twee vluchters werden ingerekend met nog dertig kilometer voor de boeg. In de slotfase probeerde nog zeven renners weg te rijden maar een massasprint was vandaag onvermijdelijk. Jasper De Buyst deed zijn best in de laatste twee kilometer om André Greipel naar voren te brengen, waarna de Duitser Lotto Soudal de 21ste zege van het seizoen schonk. 

André Greipel: « Het was een heel snelle koers, het gemiddeld lag ongeveer rond 48 kilometer per uur. Het was ook een zeer ongecontroleerde wedstrijd en dat hadden we op voorhand verwacht. Wij hebben Tosh Van der Sande in de belangrijkste ontsnapping meegestuurd. Op veertig kilometer voor de finish hebben we de controle over het peloton genomen om het op een massasprint te laten uitdraaien. De lead-out hebben we goed gedaan met Tosh, Moreno, Jens en Jasper. We zijn kalm gebleven en wij hebben een sterke finale gereden. »

 « Deze zege komt als een kleine opluchting. Ik had mijn twee vorige sprints gewonnen, maar die waren niet voor de overwinning. Ik heb altijd geprobeerd om kalm te blijven, en dat is niet altijd gemakkelijk als jij niet wint. Ik voelde dat het vertrouwen tussen mezelf en de ploeg intact was gebleven en ik wist dat de overwinning terug moest komen. Ik ben vandaag uiteraard heel blij met onze prestatie. Morgen is er nog een andere gelegenheid, en we hebben, onder meer met Jasper De Buyst, renners die kans maken in een koers zoals morgen. »