Deze namiddag heeft Isabelle Beckers zilver behaald op het Belgisch kampioenschap tijdrijden! De titel ging voor de vierde opeenvolgende keer naar Ann-Sophie Duyck. Julie Van De Velde vervolledigde het podium. Het BK vond plaats in Chimay op een parcours met veel vals plat. De dames moesten 25,2 kilometer afleggen.

Isabelle Beckers: “Ik ben heel blij met deze zilveren medaille. Ik had een groot doel gemaakt van dit BK en spendeerde de voorbije weken vele uren op de tijdritfiets. In de eerste ronde had ik helemaal geen goed gevoel, maar aan de finish hoorde ik de speaker zeggen dat ik de beste tussentijd had neergezet. Dat gaf een boost en toen wist ik dat ik zeker moest volhouden. De eerste ronde was ik niet à bloc gegaan om krachten te sparen voor de tweede en laatste ronde. Het was een ware lijdensweg met de hitte, maar ik heb op mijn tanden gebeten en doorgezet. Bij het opwarmen droeg ik een ijsvest en tijdens de tijdrit was het een kwestie van de knop om te draaien en er niet te veel bij stil te staan.”

“Toen ik op het podium stond, besefte ik nog niet helemaal wat ik had gepresteerd. Ann-Sophie Duyck steekt er met kop en schouders bovenuit wat tijdrijden betreft, de tweede plaats was het hoogst haalbare vandaag. Ik ben daarom heel trots op dit resultaat. Nu kan ik relaxed toeleven naar de wegrit van zondag.”