Zowel Maxime Monfort (34) als Jelle Vanendert (32) hebben hun contract bij Lotto Soudal verlengd tot en met eind 2019. Monfort rijdt volgend seizoen voor het vijfde jaar bij dit team, terwijl het voor Vanendert het tiende jaar zal zijn.

Maxime Monfort: “Ik rijd nu ondertussen vier seizoenen bij deze ploeg en voel me hier goed. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn contract voor een tweede keer te verlengen. 2018 wordt het vijfde jaar bij Lotto Soudal; dit is de langste periode dat ik ooit in een team gereden heb. Je moet op mijn leeftijd niet veranderen om te veranderen.”

“Ik ben heel tevreden met de rol die ik heb binnen deze ploeg. Op bepaalde momenten ga ik mijn eigen kans, op andere momenten werk ik voor de ploegmaats. Ik sta ook de jongeren graag met raad en daad bij om hen te helpen progressie te boeken. In de voorbije Vuelta deelde ik bijvoorbeeld de kamer met Rémy Mertz, die zijn eerste Grote Ronde reed. Voor mij is deze rol op dit punt in mijn carrière ideaal.”

“Ik ben nog altijd erg gedreven. Ik koers en train nog graag en ben nog steeds gemotiveerd om doelen na te jagen. Het zal net als dit seizoen zo zijn dat ik geen eindklassering in een Grote Ronde meer najaag, maar zal mikken op resultaten in etappes.”

Jelle Vanendert: “In de voorbije negen seizoenen hebben de goede en slechte momenten elkaar afgewisseld, maar de goede hebben altijd de bovenhand gehaald. Doorheen de jaren is mijn rol vaak geëvolueerd. De laatste jaren zijn er veel jongeren bij de ploeg gekomen die snel op het voorplan zijn getreden en hen sta ik graag bij in en naast de koers. Het is leuk dat zij zo leergierig zijn en ik help hen graag hun doelen verwezenlijken, zonder mijn eigen ambities te hoeven opbergen.”

“Ook de komende twee seizoenen wil ik er staan van de Brabantse Pijl tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb dit jaar in de Dauphiné een vierde plaats behaald op Alpe d’Huez, dat is ook een wedstrijd die ik graag rijd en in het najaar zijn er uiteraard de Canadese koersen, Grand Prix de Wallonie en Lombardije.”

“Ik rijd al heel lang in hetzelfde team, maar ik ben nooit in een routine terechtgekomen. Elk jaar kwamen er nieuwe uitdagingen op mijn pad. Het is heel afwisselend geweest. Ik was erbij toen Philippe Gilbert in 2011 zijn succesjaar beleefde en ik won dat jaar een Tourrit. Ik heb bij Lotto Soudal de kans gekregen om kopman te zijn in de Waalse klassiekers en nu werk ik in die wedstrijden heel graag samen met Tiesj Benoot en Tim Wellens die daar heel mooie resultaten kunnen neerzetten.”