Eerder kondigden we al de samenstelling aan van het Lotto Soudal Ladies team voor 2018. Eén van de zes nieuwkomers is de Nederlandse Demi de Jong (22). De jongere zus van Thalita reed in 2017 voor Parkhotel Valkenburg nadat ze drie jaar deel uitmaakte van het Boels – Dolmans team. Het voorbije seizoen was Demi de beste in het jongerenklassement van de Boels Rental Ladies Tour en stond ze als derde op het podium van de 7-Dorpenomloop Aalburg, een wedstrijd die gewonnen werd door thuisrijdster Marianne Vos. In Gooik-Geraadsbergen-Gooik behaalde ze een mooie tiende plaats en in Dwars door de Westhoek eindigde ze slechts een plaatsje lager. In de Thüringen Ladies Tour behaalde Demi twee keer een tiende plaats, in de Ronde van Noorwegen een keer.

Demi de Jong: “Liesbet De Vocht heeft me gecontacteerd om de overstap naar Lotto Soudal te maken en ze heeft mij warm gemaakt om voor deze ploeg te rijden. Ik kies hiermee voor een Belgisch team, maar aangezien ik slechts op een vijftal kilometer van de grens woon, is België voor mij niet echt het buitenland. Lotto Soudal rijdt een mooi programma en ik hoop om samen met Lotte Kopecky finales te kleuren in het voorjaar. Ik ken Lotte al van bij de juniores. De voorbije jaren waren we tegenstanders en nu kunnen we elkaar steunen.”

“Ik rijd erg graag heuvelachtige koersen met kasseien op het parcours en het mag ook regenen. De klassieke voorjaarswedstrijden dus. Gent-Wevelgem is een van mijn favorieten. In 2012 won ik brons op het WK tijdrijden voor junioren, zonder daar specifiek voor te trainen. Om bij de elite resultaten in het tijdrijden neer te zetten moet je daar wel specifieke trainingen voor doen en dat is iets waar ik in de toekomst zeker wil aan werken. In rondewerk is dat immers belangrijk en daar wil ik toch ook in scoren op termijn. Eerst en vooral wil ik nu goed de winter doorkomen en een mooie basisconditie opbouwen. In januari zal ik wellicht enkele veldritten of strandraces rijden om helemaal in vorm te zijn tegen het voorjaar, want in die voorjaarswedstrijden wil ik goed presteren.”

Foto: Krist Vanmelle