In de tweede rit van Paris-Nice reden de renners van Rochefort-en-Yvelines naar Amilly in een 195 kilometer lange rit. Net als gisteren was het duidelijk dat regen, koude en vooral wind cruciaal gingen zijn voor het verdere koersverloop.

Het was na ongeveer 35 kilometer koers dat de chaos losbrak. Door een stevige zijwind werden er waaiers gevormd en viel het peloton uit elkaar in zes grote groepen. Er ontstond een eerste waaier van eerst 23, later ruim 50 en daarna opnieuw een twintigtal renners met André Greipel en Tony Gallopin mee vooraan voor Lotto Soudal. Favorieten als Contador en Porte waren op achtervolgen aangewezen. Greipel werd door een lekke band teruggeslagen naar de achtervolgende groep. Porte verloor uiteindelijk meer dan veertien minuten in het klassement, de groep-Contador kon later in de koers samen met een veertigtal andere renners opnieuw aanpikken bij de voorwacht die om de zege zou strijden.

Op 100 kilometer van de streep hadden Gallopin en co 1’20 voorsprong de ruime groep achtervolgers, maar door een samensmelting achter de leiders werd hun voorsprong teniet gedaan. De ontsnapping liep op zijn eind dus beslisten Gallopin, Bystrom, Wynants, Sarreau, Siskevicius en Gilbert om het opnieuw te proberen. De zes renners reden maximum 1’15 weg. Sarreau kreeg een lekke band en verdween uit de kopgroep, de vijf andere renners bleven voorop tot de laatste twintig kilometer. Toen viel Gilbert aan en lieten Gallopin, Bystrom, Wynants en Siskevicius zich inlopen door het peloton.

Het was mede onder impuls van Jelle Wallays en de ploegen FDJ en Team Sky werd Gilbert op vijf kilometer van de meet gevat. Sonny Colbrelli sprintte, na een hectische etappe, naar de overwinning. John Degenkolb werd tweede en Arnaud Démare derde. André Greipel eindigde als eerste Lotto Soudal-renner op een achtste plek. Arnaud Démare is nog steeds leider in het klassement en Tony Gallopin blijft vijfde.