De Waalse Pijl is deze namiddag voor de vijfde keer gewonnen door Alejandro Valverde. Jelle Vanendert en Tim Wellens draaiden in een gunstige positie de Muur van Huy op, maar een toptienplaats zat er niet in.

Na bijna 150 kilometer wedstrijd begon een kopgroep van zes aan de eerste van drie beklimmingen van de Muur van Huy. Op de top bleven nog vier leiders over. Het peloton volgde op anderhalve minuut. Het was hoofdzakelijk Movistar dat het verschil van meer dan acht minuten had teruggebracht. 35,5 kilometer voor het einde werd met Olivier Pardini de laatste overlever van de vroege vlucht ingelopen. Alessandro De Marchi viel vrijwel meteen aan. Tien kilometer verder kreeg hij het gezelschap van Bob Jungels. Nog eens tien kilometer verder, liet Jungels De Marchi achter. Ondertussen hield Tomasz Marczynski Jelle Vanendert en Tim Wellens goed voorin het peloton. Jungels begon op kop aan de slotklim van de Muur van Huy, maar met te weinig voorsprong. De winnaar zat in het uitgedunde peloton. Er viel niets te beginnen tegen Valverde. Dan Martin mocht mee het podium op als tweede en Dylan Teuns als derde. Jelle Vanendert overschreed de finish als zeventiende, Tim Wellens als achttiende.

Tim Wellens: “Het plan was om goed voorin te koersen vandaag. Dat is ons gelukt. Iedereen weet dat de slotklim van de Muur van Huy beslissend is in deze wedstrijd. Jungels deed een verwoede poging om een andere uitkomst af te dwingen, maar alles kwam toch samen. In de aanloop naar de Muur heb ik geprobeerd op te schuiven en positie te kiezen, maar op de Muur had ik niet meer de benen om de beteren te volgen. Jammer, want ik heb me heel de dag goed gevoeld en had gehoopt op een toptienplaats. Als kopman hoop je uiteraard op een beter resultaat dan achttiende, maar ik ben op mijn waarde geklopt. Ik wilde zien hoever ik kon komen op de Muur en dat was niet ver genoeg, maar mijn vertrouwen is niet aangetast. Het gaat er nu om te recupereren en de knop om te draaien voor het vierde monument van het jaar: Luik-Bastenaken-Luik; mijn droomkoers.”