De laatste etappe in de Ster ZLM Toer ging over vijf lokale rondes in en rond Oss en was volledig vlak. Al snel reed een groep van zes renners weg uit het peloton en ze reden een voorsprong van zo’n twee minuten bij elkaar. Met nog 100 kilometer te gaan, besloten Aernouts en Hamelink er met twee vandoor te gaan uit deze kopgroep. Het peloton had echter zijn zinnen gezet op een massasprint en met nog vijftig kilometer te rijden kwam alles weer samen. In de slotfase raakte niemand meer weg uit het peloton en zo kon er voor de derde keer in vijf dagen gesprint worden voor de overwinning. Marcel Kittel haalde het voor Dylan Groenewegen en André Greipel. In ieder van de drie sprints in de Ster ZLM Toer eindigde een Lotto Soudal-renner op het podium. In het algemeen klassement eindigde Jasper De Buyst als zevende, op 37 seconden van eindwinnaar José Gonçalves.

In de Tour de Suisse moesten de renners vandaag een individuele tijdrit afwerken van 28,6 kilometer over een heuvelachtig parcours. Tijdritspecialist Rohan Dennis was de favoriet voor de dagzege nadat hij eerder al de proloog had gewonnen. Hij werkte zijn tijdrit af aan een gemiddelde snelheid van 47 kilometer per uur en al snel werd duidelijk dat zijn tijd van 36’30” de te kloppen tijd was. De andere specialisten en favorieten voor het eindklassement beten hun tanden stuk op deze tijd. Stefan Küng en Damiano Caruso eindigden als tweede en derde op respectievelijk 29 en 47 seconden. De eindzege van Simon Spilak kwam nooit in gevaar.

Maxime Monfort reed een goede slottijdrit; hij finishte op 2’16” van winnaar Dennis. In het eindklassement zakt hij echter naar de 23e plaats na een sterke Tour de Suisse. Jürgen Roelandts kwam niet meer aan de start van deze laatste etappe. Hij nam een dag extra rust met het oog het Belgisch kampioenschap van komende zondag.

Na een afwezigheid van 28 jaar, stond de Elfstedenronde met start en aankomst in Brugge weer op het programma. Na twintig kilometer reden zes renners weg en zij reden een groot deel van de wedstrijd op kop. In de tweede helft van de wedstrijd was er een opeenvolging van kasseistroken en in het peloton ging het tempo de hoogte in. Met nog veertig kilometer te gaan, reed een groep met Tosh Van der Sande uit het peloton naar de vroege vluchters. Achter hen raakte het peloton niet meer georganiseerd en zo kon deze nieuwe kopgroep na 199 kilometer sprinten voor de zege. Wout Van Aert was hierin de sterkste, voor Mathieu van der Poel en Lawrence Naesen. Tosh Van der Sande spurtte naar de zesde plaats.