Bij een val op training heeft Rafael Valls vandaag een ernstige heupbreuk opgelopen. Voor de Spanjaard betekent dit het einde van zijn seizoen. Valls zal eerstdaags een heupoperatie ondergaan. De onfortuinlijke renner zal in de selectie voor de Vuelta vervangen worden door Adam Hansen. De Australiër werd in eerste instantie niet geselecteerd, maar kan nu toch zijn wereldrecordreeks verder zetten. De sportieve en medische staf hopen dat het letsel aan het zitvlak van Hansen voldoende hersteld is en twijfelt er niet aan dat Hansen toegewijd aan de start zal staan van zijn negentiende opeenvolgende grote ronde.
 
Zowel Rafael Valls, Jürgen Roelandts als Frederik Frison zullen dit seizoen niet meer in actie komen en Louis Vervaeke is herstellende van oververmoeidheid, waardoor het aantal beschikbare renners voor het najaar stevig gekrompen is.
 
 
Vandaag vond de eerste rit van de BinckBank Tour plaats. Het parcours van 169,8 kilometer tussen Breda en Venray was redelijk vlak en daarom was een massasprint te verwachten. In de eerste kilometer reden De Vreese, Reinders, Allegaert en McNally weg en ze creëerden een kloof van maximal 2’40. De vier kopleiders bleven voorop voor het grootste deel van de dag maar ze werden ingelopen met drie kilometer te gaan. In de sprint kwam Peter Sagan als eerste over de streep, voor Phil Bauhaus en Magnus Cort Nielsen. André Greipel kwam als negende binnen. Wereldkampioen Peter Sagan wordt de eerste leider van deze editie, een seconde voor Laurens De Vreese, die negen bonificatieseconden nam in de Gouden Kilometer.