Lotte Kopecky is vandaag voor de vierde keer op rij tweede geworden op het Belgisch kampioenschap op de weg. Jolien D’hoore veroverde de driekleur in Antwerpen.

De dames gingen deze ochtend om acht uur van start voor een wedstrijd van 102 kilometer, verdeeld over zes ronden van zeventien kilometer. In de eerste ronde werd meteen een mooi groepje gevormd met Lotte Kopecky, Valerie Demey, Jolien D’hoore en Ann-Sophie Duyck. De koers was echter nog niet gereden. Het kwartet bleef niet voorop. In de tweede ronde ontsnapten Isabelle Beckers en Demmy Druyts uit het peloton. Zij reden een voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar. Ook zij kregen geen vrijgeleide. In de vierde ronde volgde een hergroepering. Vervolgens kwam er een aanval van Nathalie Verschelden. Lotte Kopecky trok in de achtervolging. Nadat eerst Kopecky ingelopen werd, rekende het peloton ook Verschelden in. De strijd om de nationale titel zou beslecht worden in de sprint. Daarin bleek Jolien D’hoore de sterkste. Kopecky behaalde zilver en won de titel bij de beloften. Kelly Druyts vervolledigde het podium.

Lotte Kopecky: “Ik voelde me goed vandaag, ondanks het feit dat ik zes weken niet gekoerst had. Toen Jolien D’hoore in de eerste ronde versnelde op de kasseien wist ik dat ik niet mocht twijfelen en moest meegaan. We reden met een aantal favorieten voorop, maar Valerie Demey werkte echter niet mee en we bleven niet voorop. Toen Isabelle een kopduo vormde met Demmy Druyts zaten wij in een zetel in het peloton, die situatie was ideaal.”

“Nadat ik nog reageerde op een aanval van Verschelden, moesten we ons toch opmaken voor een sprint. Annelies Dom en Isabelle Beckers hebben de sprint perfect ingeleid voor mij; het was echter onmogelijk om Jolien af te houden. Ik kan niet blij zijn met alweer een tweede plaats, want op een BK telt enkel de winnaar. Jolien was echter de beste in de sprint. In deze situatie weet je dat ze moeilijk te kloppen is.”