Zaterdag 15/04/2017 werd Luik-Bastenaken-Luik voor beloften betwist. In koude en natte weersomstandigheden met alle beklimmingen die de profs volgende zondag voorgeschoteld krijgen, kondigde deze wedstrijd zich zonder meer als zwaar aan.

Al vroeg in de wedstrijd staken de twee sterkste blokken, BMC en Axean-Hagens Berman, het vuur aan de lont. Onze mannen counterden gevat. Geen enkele ontsnapping kreeg ruimte, tot Bjorg Lambrecht zelf het heft in handen nam door op La Roche aux Faucons ten aanval te trekken. Hij kreeg het gezelschap van de Brit Knox (TeamWiggins), de Australiër Hamilton (Michelton Scott) en de Amerikaan Barta (Axeon Hagens Berman). BMC zette nog tevergeefs alles in het werk om de kloof te dichten, maar de samenwerking vooraan verliep vlot en het quartet draaide met 30 seconden voorsprong de piste van Ans op. Bjorg won in een millimeterspurt voor Knox. In de sprint van de achtervolgende groep werd Mikkel Honoré 8e, Harm Van Houcke maakte ook deel uit van die groep.

Gisteren stond de Driebegenprijs te Harelbeke op het programma.
Zes renners spurten voor de zege. Timothy Stevens (Sauzen Pauwels) won. Onze eerstejaars belofte Ruben Apers werd mooi 6de.  Jonas Castrique finishte als 9de .

Deze week waren onze renners ook actief in de Tour du Loir et Cher. Alfdan De Decker plaatste zich tweemaal in de top 10: in de eerste rit werd hij 9de en in de tweede rit 4de.

Nog deze week kroonde Stan Dewulf zich tot provinciaal kampioen tijdrijden in West-Vlaanderen, nadat Senne Leysen hem dat de week voordien voordeed in Antwerpen.