Het Lotto Soudal Ladies team voor 2018 zal bestaan uit dertien rensters, waaronder deze zes nieuwkomers: Alana Castrique, Demi de Jong, Valerie Demey, Annabelle Dréville, Kelly Van den Steen en Marjolein van ’t Geloof. Lotte Kopecky, vijfde in de Ronde van Vlaanderen afgelopen seizoen, blijft deel uitmaken van het team.

Dany Schoonbaert, manager Lotto Soudal Ladies: “We hebben een team vol jonge, ambitieuze rensters volgend jaar. Individueel zijn het allemaal toppers (in wording), maar ze reden tot hiertoe voor verschillende ploegen.  Als we die krachten samenbrengen, gaan we zeker meerdere pionnen kunnen uitspelen in de finales en daar is het toch allemaal om te doen: het spel meespelen.  Ons hoofddoel was om de ploeg voor 2018 in de breedte te versterken en daar zijn we volgens mij in geslaagd.  We kijken er dan ook enorm naar uit om deze rensters te kunnen begeleiden in hun nog prille carrière en hen kansen te bieden om zichzelf te ontplooien. Uiteraard zijn we ook enorm blij dat Lotte Kopecky heeft bijgetekend bij onze ploeg, zij zal ons ongetwijfeld opnieuw mooie momenten bezorgen komend seizoen.”

“In eerste instantie hebben we dus opnieuw een aantal Belgische rensters aangetrokken, wat toch belangrijk is als Belgisch team. Valerie Demey en Kelly Van den Steen komen beiden over van Sport Vlaanderen – Guille D’or. Het zijn misschien nog niet de meest bekende Belgische rensters, maar ik ben er zeker van dat daar weldra verandering in zal komen. Ze kleuren momenteel al mee de finales, enkel de absolute topnoteringen zijn er niet altijd. Samen gaan we er aan werken om ook dat voor elkaar te krijgen. Met Alana Castrique verwelkomen we een Belgische eerstejaarsbelofte. Zij vertegenwoordigde zopas als junior ons land op het WK in Bergen.”

“Voor de andere rensters zijn we het in de buurlanden gaan zoeken.  De Nederlandse Demi de Jong is de jongere zus van Thalita de Jong.  Zij stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen.  Ze heeft alle kwaliteiten om het ver te schoppen en heeft daarbovenop ook nog eens een neus voor goede ontsnappingen.  In het verleden reed ze bij Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht. Ook haar landgenote Marjolein van ’t Geloof zal volgend jaar voor Lotto Soudal uitkomen. Marjolein is Nederlands kampioene bij de elite zonder contract en reed afgelopen seizoen voor Jan van Arckel. Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef aangezien we toch een mooi Nederlands programma rijden. De Française Annabelle Dréville maakt de overstap van FDJ. De laatste jaren heeft zij alles op haar studies gezet, die zal ze in 2018 afronden. Met haar prestaties in lastige wedstrijden, mag ze zeker grote ambities richting de toekomst koesteren. Zij zal de dame zijn die zich mee mag toeleggen op onder andere de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik!”

“Met Julie Van De Velde, die halfweg dit seizoen bij ons team aansloot, hebben we ook een Belgisch klimtalent in onze rangen. Julie maakte pas eind vorig jaar de overstap van de atletiek naar het wielrennen. We kijken ernaar uit om samen met haar te ontdekken waartoe zij in staat is.”

Lotto Soudal Ladies 2018: Isabelle Beckers, Alana Castrique, Demi de Jong, Valerie Demey, Annelies Dom, Annabelle Dréville, Chantal Hoffmann, Lotte Kopecky, Puck Moonen, Julie Van De Velde, Kelly Van den Steen, Marjolein van ’t Geloof en Fenna Vanhoutte.