Tomasz Marczynski en Lotto Soudal hebben hun verbintenis met drie jaar verlengd, tot eind 2020. De nu 33-jarige voormalige Poolse kampioen rijdt sinds vorig jaar bij de ploeg. 2016 verliep niet vlekkeloos omwille van gezondheidsproblemen, toch werd zijn contract toen met één jaar verlengd. Dit seizoen kon Marczynski uitstekend werk verrichten in dienst van de ploegmaats en hij behaalde zelf twee ritzeges in La Vuelta.

Tomasz Marczynski: “De ploeg heeft altijd het vertrouwen behouden in mij, ook toen ik vorig jaar met gezondheidsproblemen kampte. Nu geven ze opnieuw blijk van vertrouwen met deze contractverlenging. Ik wilde heel graag in dit team blijven, het voelt aan als een grote familie. Ik zorg ook zelf graag voor een goede sfeer. Tijdens de wedstrijd motiveer ik iedereen en als we in het hotel komen zorg ik ervoor dat we allemaal eens kunnen lachen. Ik merk dat dat enorm geapprecieerd wordt.”

“Ik prijs me gelukkig dat ik in een ploeg rijd waar ik me zo goed voel en mezelf kan zijn, vandaar dat ik met veel plezier voor drie jaar heb bijgetekend. Die lange zekerheid neemt ook stress weg, ik hoef me de komende jaren enkel op mijn job te concentreren.”

“Ik ben heel blij dat ik de ploeg dit jaar twee ritzeges in de Vuelta heb kunnen schenken. Zo kon ik hen bedanken voor de steun die ze me vorig jaar hebben geboden. Ik moest mijn conditie opnieuw vanaf nul opbouwen en ik kreeg daarvoor de nodige tijd, zonder dat er druk op mijn schouders lag.”

“Ik houd van mijn werk als helper in het team, maar vind het ook heel fijn dat ik bij bepaalde gelegenheden mijn eigen kans mag gaan. Ook de komende jaren zal ik me voor de volle honderd procent inzetten voor de ploeg en mijn eigen kansen proberen grijpen wanneer die zich aandienen.”