De 21-jarige Marjolein van ’t Geloof maakt volgend seizoen de overstap van Jan van Arckel naar de Lotto Soudal Ladies. van ’t Geloof boekte de voorbije jaren gestaag progressie. Dit seizoen werd ze achtste in Dwars door de Westhoek en Omloop van de IJsseldelta. Op het NK behaalde van ’t Geloof de tiende plaats en veroverde ze de titel bij de elite zonder contract. van ’t Geloof combineerde de voorbije jaren het wielrennen met haar studies fysiotherapie; in januari studeert ze af.

Marjolein van ’t Geloof: “Ik heb dit jaar mooie uitslagen neergezet, zowel in nationale als internationale wedstrijden. Zo heb ik me in de kijker kunnen rijden en ben ik in contact gekomen met Lotto Soudal. Ik heb altijd de ambitie gehad om de stap te zetten naar een UCI-team en dat moment is nu aangebroken.”

“Ik koers vanaf mijn tiende. Mijn beide ouders waren renners en mijn broers koersten ook. Op mijn zevende kreeg ik een fiets en drie jaar later reed ik wedstrijden. Zo ben ik erin gerold. Ik heb altijd kunnen vertrouwen op mijn sprint. Ik ben de laatste jaren wel geëvolueerd en ik heb andere sterktes ontwikkeld. Zo gaat het al vlotter bergop en ook in het tijdrijden ben ik gegroeid. Ik houd er ook van om aanvallend te koersen. Ik ben blij dat ik niet enkel moet vertrouwen op mijn sprint, maar een allrounder ben geworden. Het is wel fijn om met mijn snelle benen een extra troef te hebben.”

“Ik rijd heel graag de voorjaarskoersen met kasseien. Waaiers, wind en regen; ik heb niets liever. Volgend jaar hoop ik weer een stap vooruit te zetten, dat hoeft zich niet per se te uiten in resultaten. Ik ben benieuwd hoe ik het ervan afbreng in de grotere wedstrijden. Ik kijk ernaar uit om te werken voor de ploeg, door aanvallend te koersen of de sprint aan te trekken bijvoorbeeld. Het is ook de bedoeling dat ik Lotte Kopecky zal ondersteunen. Daarnaast hoop ik in bepaalde koersen mijn eigen kans te gaan. De sfeer bij Lotto Soudal zit heel goed, dat merk je. Ik heb enorm veel zin in volgend seizoen.”

Marjolein van 't Geloof (2)