Twee Lotto Soudal-renners zijn momenteel buiten strijd: Jürgen Roelandts onderging een heupoperatie en Frederik Frison heeft klierkoorts. Adam Hansen herstelt van een zitvlakblessure.

Jürgen Roelandts is afgelopen dinsdag, in het AZ Herentals, geopereerd aan de heup. De voormalige Belgische kampioen had te kampen met een impingement, een inklemming van de heup. Een probleem waar hij al enige tijd last van ondervond. Via een heelkundige ingreep is overtollig kraakbeen verwijderd. Roelandts staat nu aan het begin van een lange revalidatie en komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie.

Frederik Frison is geveld door klierkoorts. De 25-jarige renner was naar zijn comeback aan het toewerken nadat hij bij een val in de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerken in mei een bekkenbreuk opliep. Momenteel is rust geboden en werkt Frison dus ook geen trainingen af. Hij wordt van nabij opgevolgd door de medische staf van Lotto Soudal. Wanneer die groen licht geeft, kan Frison de trainingen hervatten; momenteel kan er geen termijn geplakt worden op een terugkeer.

Adam Hansen ondervond in de laatste Tour-week last van een zitvlakblessure. De Australiër neemt momenteel rust en de blessure evolueert gunstig.