Een infectie dwong Maxime Monfort vier dagen voor het einde van de Vuelta tot een opgave. Het was de eerste keer in zijn carrière dat de Belg een Grote Ronde vroegtijdig moest verlaten, dit was zijn achttiende ooit. Monfort volgde een antibioticakuur en is goed hersteld. Ondertussen is hij al opnieuw aan het trainen.

Rafael Valls kon door een val op training niet aan de Vuelta beginnen. De onfortuinlijke Spanjaard liep minder dan twee weken voor de start in Nîmes een heupbreuk op. De voorbije weken was rust geboden. Hij heeft de trainingen nog niet hervat, maar op korte termijn zal hij aan een revalidatieschema beginnen waarbij hij opnieuw zal fietsen, maar ook zwemmen zal op het programma staan. Voor Valls is het seizoen afgelopen.

Jürgen Roelandts werd begin augustus aan zijn heup geopereerd. Sinds begin deze maand rijdt hij opnieuw op de fiets en wordt zijn trainingsintensiteit langzaam opgebouwd. Aangezien het herstel een drietal maand zal vergen, komt Roelandts dit seizoen niet meer in actie.

Louis Vervaeke, die te kampen had met oververmoeidheid, heeft na een rustperiode de voorbije maanden zijn trainingen opgebouwd. Renner en medische staf zijn tevreden over de geboekte progressie. Het blijft afwachten of Vervaeke nog koerst dit seizoen.

Frederik Frison kreeg dit jaar al twee tegenslagen te verwerken. Nadat hij in mei een bekkenbreuk opliep bij een val in de Vierdaagse van Duinkerken, werd hij vlak voor zijn comeback geveld door klierkoorts. Frison kreeg daarom rust voorgeschreven. Bij klierkoorts zwellen de lever en milt op. Dit veroorzaakt functiestoornissen en bij een valpartij bestaat het gevaar dat deze organen scheuren. De voorbije maanden werd Frison gemonitord door middel van labotesten en werd via beeldvorming de toestand van zijn lever en milt geëvolueerd. Ondertussen is de infectie aan het afnemen en heeft Frison de trainingen hervat. Ook voor Frison blijft het afwachten of hij dit seizoen nog in actie komt.