Net zoals de afgelopen jaren eindigde de Tirreno-Adriatico met een tijdrit. Tim Wellens koos voor een dag extra rust met het oog op Milaan-Sanremo. Jos Van Emden had in de tijdrit van tien kilometer met 11’21” lang de beste tijd in handen maar Rohan Dennis kaapte in extremis de overwinning nog weg met een tijd van 11’18”. Michael Hepburn werd derde. Nairo Quintana wint het algemeen klassement voor een tweede keer in zijn carrière. Rohan Dennis eindigt tweede, Thibaut Pinot derde.

Sportdirecteur Bart Leysen ging met een plan naar de Tirreno: aanvallend koersen. Dat hebben de Lotto Soudal-renners ook gedaan. Met vele aanvalspogingen van onder andere Tim Wellens en Tiesj Benoot heeft Lotto Soudal de koers hard gemaakt. Het grote doel was een ritoverwinning maar dat is net niet gelukt. Jürgen Roelandts en Jens Debusschere waren dichtbij met een derde en een vijfde plaats maar kwamen net tekort voor de overwinning.

Sportdirecteur Bart Leysen: “Het doel dat we voorop gesteld hadden was een ritoverwinning. Dit is niet gelukt dus uiteraard zijn we ontgoocheld. Los daarvan was dit een ideale voorbereiding op Milaan-San Remo en de rest van het klassieke voorjaar. We waren goed gestart met een mooie zevende plaats in de ploegentijdrit. In de derde rit was Jens Debusschere aangeduid om te sprinten maar hij kwam jammer genoeg ten val en kon niet meer aansluiten bij het peloton. Jürgen Roelandts sprintte nog wel naar een mooie derde plaats maar het is jammer dat we door onvoorziene omstandigheden niet voluit onze kans konden gaan.”

“De vierde dag was het een heel zware bergrit en ook hier werden we tegengehouden door pech. Tim Wellens kwam ten val op vijf kilometer van de laatste klim. Hij kon nog net terug aansluiten bij het peloton maar hij moest enorm diep in zijn energiebuidel tasten waardoor hij snel moest passen op de klim. Hij kwam vandaag tijdens de tijdrit niet meer aan de start omdat hij wel een extra dag rust verdiende. Tim rijdt al enorm sterk vanaf de Strade Bianche dus met het oog op Milaan-San Remo was dit de beste beslissing. Tijdens de voorlaatste dag sprintte Jens nog naar een vijfde plaats, even hoopten we op meer maar de concurrentie was ook enorm sterk. Iedereen kan zien dat Sagan echt top is en we zullen hem zaterdag goed in het oog moeten houden. Tirreno-Adriatico was uiteindelijk een uitstekende voorbereiding op Milaan-San Remo.”