Volgend jaar verwelkomen we de Française Anabelle Dréville in het Lotto Soudal Ladies team. De 22-jarige studente geneeskunde behaalde het voorbije seizoen in dienst van FDJ de tweede plaats in de vijfde etappe van de Tour de l’Ardèche. Anabelle is sterk in het werk tegen de klok en wil zich graag verder toeleggen op het klimwerk. In 2015 werd ze 20ste bij haar debuut in de Waalse Pijl. Een jaar eerder won ze brons in de wegrit op het Europees kampioenschap voor beloften.

Anabelle Dréville: “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe ervaring. Elise Delzenne heeft me verteld dat er een heel leuke sfeer heerst in de ploeg. Volgend jaar wil ik een mooi seizoen beleven met het team en samen resultaten nastreven. Zelf wil ik opnieuw een stap vooruit zetten in de klimkoersen, waaronder de Waalse Pijl en Amstel Gold Race. Ik mik ook op een selectie voor het WK in Innsbruck. In mijn eerste Waalse Pijl werd ik meteen 20ste, maar de twee deelnames nadien waren minder goed. Opnieuw een plaats in de top twintig behalen zou schitterend zijn.”

“De etappe waarin ik tweede werd in de Ardèche dit jaar was een bergrit. Na twee of drie beklimmingen reden we slechts met een twintigtal rensters meer voorop. In de afdaling vond een omvangrijke groep echter opnieuw de aansluiting. Op 25 kilometer van de meet besliste ik om aan te vallen, de Australische Jessica Pratt ging met mij mee en de anderen bleven zitten. We slaagden erin om met ons twee voorop te blijven, we hadden twee minuten voorsprong aan de aankomst. In de sprint werd ik geklopt door mijn medevluchtster. Ik was toch heel tevreden met dit resultaat. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.”

“Ik studeer geneeskunde in Lille. Het is niet altijd evident om studies en wielrennen te combineren, maar de universiteit van Lille biedt sporters heel wat faciliteiten. Momenteel zit ik in het vijfde jaar, maar ik heb reeds alle theorie achter de rug en moet nu vier stages afwerken. Ik ben bijna aan het einde van mijn eerste stage en half november start ik met de tweede stage. Vanaf januari werk ik halftijds op mijn stageplaats en in de zomer ben ik vrij.”