De vierde editie van de BeNe Ladies Tour, sinds dit jaar een vierdaagse, is gisteren van start gegaan met een proloog van 1,9 kilometer in Vlissingen. De Lotto Soudal Ladies maakten meteen een goede start met Trine Schmidt en Elise Delzenne die respectievelijk vierde en vijfde eindigden op vijf seconden van winnares Annette Edmondson.

Vandaag staat een rit in lijn op het programma van Vlissingen naar Philippine, die de rensters door de Westerscheldetunnel zal leiden. Na iets meer dan 55 kilometer passeert het peloton een eerste keer aan de finish. Vervolgens werken de dames nog twee grote rondes af met daarin vier kasseistroken.

Zaterdag staan er twee etappes gepland. Eerst is er een rit van 98 kilometer, die bestaat uit vier lokale rondes. Op het parcours ligt een langere kasseistrook van 1100 meter en een korte van slechts 150 meter. ’s Avonds volgt er een individuele tijdrit van tien kilometer.

Net als de voorbije jaren eindigt de BeNe Ladies Tour in Zelzate. Het peloton moet die dag negen rondes van een twaalftal kilometer afleggen. Nadien zal de opvolgster van Jolien D’hoore bekend zijn. Elise Delzenne werd vorig jaar derde in het eindklassement.

Selectie Lotto Soudal Ladies: Isabelle Beckers, Elise Delzenne, Annelies Dom, Chantal Hoffmann, Puck Moonen en Trine Schmidt.

Rittenschema

Proloog Donderdag 13 juli: Vlissingen – Vlissingen (1,9 km)

Rit 1 Vrijdag 14 juli: Vlissingen – Philippine (127,2 km)

Rit 2a Zaterdag 15 juli: Sint-Laureins – Sint-Laureins (98,3 km)

Rit 2b Zaterdag 15 juli: Sint-Laureins – Sint-Laureins (10,1 km) (ITT)

Rit 3 Zondag 16 juli: Zelzate – Zelzate (112,2 km)