In de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico reden de renners in 187 kilometer van Montalto Di Castro naar Terminillo. Onderweg kregen ze twee beklimmingen te verwerken met een monsterlijke slotklim van 16,1 kilometer à 7,3 %. Met de finish op 1.675 meter hoogte was dit de Koninginnenrit. Er ontstond al snel een ontsnapping van zes renners en die kregen tien minuten voorsprong cadeau.

Met nog ongeveer 85 kilometer te gaan opende het peloton de jacht op de ontsnapten. Mede door het tempo van Lotto Soudal en Team Sunweb kelderde de voorsprong in de laatste 40 km van vijf minuten tot twee minuten. Tim Wellens kwam net voor aanvang van de slotklim ten val. Wellens kwam nog opnieuw aansluiten bij de kopgroep maar die inspanning kostte hem te veel krachten waardoor hij opnieuw moest lossen. Na twee kilometer op de klim opende Kwiatkowski de debatten maar het was toch topfavoriet Nairo Quintana die in de voorlaatste kilometer de beslissende versnelling plaatste en de etappe won. Hij is ook de nieuwe leider. Geraint Thomas werd derde en Rigoberto Uran derde. Nikolas Maes moest jammer genoeg opgeven na een valpartij. Hij heeft geen breuken maar wel last van een hersenschudding.

Ook in Parijs-Nice was het vandaag de Koninginnenrit. De renners moesten over drie cols van eerste categorie. Op de Col Saint-Martin, op 30 kilometer van de streep, kreeg Gallopin het moeilijk net voor de top. Gelukkig kon hij rekenen op de steun van Thomas De Gendt en kon zo opnieuw aansluiten bij de kopgroep. Tijdens de slotklim, op tien kilometer van de streep, moest Gallopin passen na een furieuze tempoverhoging van Trek. De Fransman werd uiteindelijk negetiende en valt terug tot de achtste plaats in het klassement. Richie Porte won de rit, Alberto Contador schudde Henao nog van zich af en werd tweede. Daniel Martin jumpte op de meet nog over Henao voor de derde plek. Henao is de nieuwe leider in het klassement. Tony Gallopin volgt als achtste op 3’22.

Er werd vandaag ook gekoerst in Nederland in de Ronde Van Drenthe. Het was een wedstrijd in en rond Hoogeveen van 206 kilometer, een blij weerzien met de wederoptredende Marcel Sieberg en Enzo Wouters. Een heel vroege ontsnapping van Van Schip, Castelijns en van den Berg kreeg vroeg in de wedstrijd zes minuten van het cadeau en die bleek niet meer te overbruggen. Op twee kilometer van het einde moest van den Berg passen en gingen Castelijns en Van Schip er alleen vandoor. Marcel Sieberg bracht Jasper De Buyst goed in stelling voor de sprint voor de derde plek. Van Schip klopte Castelijns in een bloedstollende sprint en won zo de Ronde van Drenthe. Jasper De Buyst won de sprint van de achtervolgende groep en werd derde.