In Parijs-Nice hadden de renners een korte maar loodzware laatste rit voor de boeg van 115,5 kilometer. Thomas De Gendt reageerde op een ontsnapping vroeg in de wedstrijd en zette mee de vlucht van de dag op. Trek-Segafredo opende, met oog op eindwinst van Contador, de debatten op de Col d’Èze op 50 kilometer van de streep. Het tempo lag verschroeiend hoog waardoor Tony Gallopin en vele anderen moesten passen. Niet veel later, op dezelfde klim ging Contador zelf aan. Hij bracht zo Sergio Henao, de leider in het klassement, in moeilijkheden; Colombiaan moest passen. Contador rolde de vroege ontsnapping met Thomas De Gendt op en ging met Soler en De La Cruz naar de meet. Contador plaatste in de voorlaatste kilometer een aanval, maar David De La Cruz kwam nog terug en won in de sprint de laatste etappe. Contador strandde op de tweede plaats. Marc Soler werd derde. Sergio Luis Henao wint Parijs-Nice met amper twee seconden voorsprong op Contador. Tony Gallopin eindigt tiende in het klassement, op iets meer dan negen minuten.

Tony Gallopin: “Het doel voor deze Parijs-Nice was een ritwinst voor de ploeg en een toptienplaats voor mij. André won een mooie rit en ik eindig in de top tien dus het doel is gehaald, maar ik ben wel ontgoocheld. Deze Parijs-Nice begon goed voor mij. Na twee dagen lang op vertrouwde wegen rijden in mijn eigen regio, stond ik mooi geplaatst. Na mijn goede tijdrit en de tweede plaats in het klassement afgelopen woensdag droomde ik stiekem van meer. Zeker omdat ik vrijdagavond nog steeds tweede was. Ik ben wel ontgoocheld dat ik het laatste weekend teruggevallen ben tot de tiende plaats, maar ik was kapot. Het doel is net bereikt maar ik hoopte op meer. Deze Parijs-Nice was slopend en als je ziet dat de renners die in de top tien staan renners zijn die in de grote rondes, waar het bergop gaat, meedoen voor het podium sta ik er wel mooi tussen. Ik was vandaag helemaal kapot. Dankzij de steun van mijn ploegmaats sta ik hier nog in de top tien want het vat was echt helemaal op.”

Vandaag stond er in Tirreno-Adriatico een loodzware etappe van 210 kilometer op het programma. De renners moesten van Riena naar Fermo rijden, over een heuvelachtig parcours. Na 25 kilometer ontstond de eerste ontsnapping van de dag met elf renners, waaronder Maxime Monfort voor Lotto Soudal. Met nog iets meer dan 70 kilometer te gaan werd de kopgroep ingelopen en ging Tim Wellens mee in een nieuwe ontsnapping van vier. Het peloton liet niet begaan en controleerde de voorsprong. Het viertal bleef vooraan tot vijftig kilometer van de meet en werd dan ingelopen door het peloton. Vervolgens was er een zenuwachtig wedstrijdverloop met veel aanvalspogingen. De ritwinst werd uiteindelijk beslist op de slotklim. Nairo Quintana viel aan en het peloton scheurde in stukken. Uiteindelijk reed een groep van elf samen naar de meet. Peter Sagan won de rit. Thibaut Pinot werd tweede en Primoz Roglic derde. Tiesj Benoot eindigde als eerste Lotto Soudal-renner op de dertiende plaats. Quintana blijft leider.