Dit weekend staan er twee wedstrijden op het programma voor de Lotto Soudal Ladies: 7-Dorpenomloop Aalburg op zaterdag 13 mei en Dwars door de Westhoek op zondag 14 mei. Isabelle Beckers, Elise Delzenne, Annelies Dom, Chantal Hoffmann en Trine Schmidt nemen deel aan beide koersen. Puck Moonen rijdt morgen in haar thuisland, zondag neemt Lotte Kopecky haar plaats in.

De 7-Dorpenomloop Aalburg is dit jaar toe aan de elfde editie. Deze wedstrijd van categorie 1.2 vindt plaats in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het vlakke parcours leidt de rensters door zeven dorpen van de gemeente Aalburg. Babyloniënbroek, thuishaven van Marianne Vos, is er daar een van. Na drie ronden van 28,5 kilometer volgen er drie ronden van 11,3 kilometer; goed voor een totale afstand van bijna 120 kilometer. In de polders kan de wind zorgen voor waaiervorming.

Dwars door de Westhoek is een 1.1-wedstrijd in België. Met Elise Delzenne heeft Lotto Soudal een voormalige winnares in het team. De achtste editie van Dwars door de Westhoek is 131 kilometer lang. Start en aankomst liggen in het West-Vlaamse Boezinge, een deelgemeente van Ieper. Na de start trekt het peloton naar de Rodeberg (1700 m en 4,8%), die over een afstand van een dertigtal kilometer drie keer beklommen moet worden. Vervolgens keren de rensters terug naar Boezinge waar ze drie ronden van 11,8 kilometer zullen afleggen. Dwars door de Westhoek is de vierde manche van de Lotto Cycling Cup, waarin Lotte Kopecky momenteel het jongerenklassement aanvoert.

Selectie Aalburg: Isabelle Beckers, Elise Delzenne, Annelies Dom, Chantal Hoffmann, Puck Moonen en Trine Schmidt.

Selectie Dwars door de Westhoek: Isabelle Beckers, Elise Delzenne, Annelies Dom, Chantal Hoffmann, Lotte Kopecky en Trine Schmidt.