De laatste rechte lijn naar het einde van het wielerseizoen is ingezet, maar er staan nog enkele wedstrijden op de agenda van de Europe Tour. Op zondag staat Lotto Soudal aan de start van de Tour de l’Eurométropole, op maandag wordt Sparkassen Münsterland Giro gereden en op dinsdag staat Binche-Chimay-Binche op het programma. Deze wedstrijden vormen ook een goede voorbereiding voor de renners die naar het wereldkampioenschap in Qatar gaan.

Op de Grote Markt van Poperinge wordt op zondag 2 oktober het startschot gegeven van de Tour de l’Eurométropole. Voor het eerst is de wedstrijd een eendagskoers en niet langer een rittenkoers. In het verleden won Jens Debusschere al enkele etappes in de vijfdaagse wedstrijd en werd Jürgen Roelandts derde in het eindklassement. Dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt na 195,6 kilometer in Doornik. Na honderd kilometer komen de renners aan op het plaatselijke parcours. Er moeten zeven rondjes gereden worden, met daarin telkens de Col de la Croix Jubaru. De laatste helling bevindt zich op 5,5 kilometer van de aankomst.

De dag erna zijn alle ogen gericht op het Duitse Münster voor de Sparkassen Münsterland Giro. De wedstrijd van 225,8 kilometer gaat over zeven hellingen en drie tussensprints vooraleer het peloton de lokale rondes bereikt. De laatste zestien kilometers worden gereden op het plaatselijke parcours en zijn vlak. Voor André Greipel is het een kans om in eigen land te winnen.

De afsluitende koers van het Waalse wielerseizoen is Binche-Chimay-Binche en wordt op dinsdag 4 oktober gereden. De renners maken een lus van Binche naar Chimay om dan terug keren naar het parcours van de zes lokale rondes in Binche waar de renners telkens een kasseistrook moeten verteren. Het wordt afwachten of de sprinters de zware finale overleven. Gaat een van hen met de overwinning aan de haal, of komt een renner uit een late ontsnapping als eerste over de finish?

Selectie Tour de l’Eurométropole: Lars Bak, Kris Boeckmans, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Pim Ligthart, Jürgen Roelandts, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays.

Selectie Sparkassen Münsterland Giro (één renner valt nog af): Sander Armée, Jasper De Buyst, Kevin Deltombe, Gert Dockx, Frederik Frison, Michael Goolaerts, André Greipel, James Callum Shaw en Marcel Sieberg.

Selectie Binche-Chimay-Binche: Lars Bak, Kris Boeckmans, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Pim Ligthart, Jürgen Roelandts, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays.