Woensdag staat Lotto Soudal aan de start van de Scheldeprijs. Deze sprintklassieker uit de Europe Tour is reeds toe aan de 105de editie. Rond half een vertrekt het peloton in Mol om na iets meer dan 200 kilometer te finishen in Schoten. Vooraleer de winnaar over de streep rijdt, leggen de renners eerst drie plaatselijke ronden van 16,8 kilometer af. Die ronden leiden hen over de kasseien van de Broekstraat (1700 m).

Voor André Greipel wordt het overmorgen zijn vijfde deelname aan de Scheldeprijs. Vorig jaar legde hij er, na een afwezigheid van drie jaar, beslag op de derde plaats na winnaar Marcel Kittel en Mark Cavendish. Uiteraard staan er naast de Duitse kampioen nog snelle mannen aan de start, zoals viervoudig winnaar Marcel Kittel, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, Dylan Groenewegen, Edward Theuns en Danny Van Poppel. Of kan twaalf jaar na Thorwald Veneberg, nog eens een vluchter winnen?

André Greipel: “Ik voelde me gisteren niet optimaal in de Ronde, maar ik heb er het maximum uitgehaald. Ik weet dat ik de beste renners niet kan volgen op de hellingen en dat ik dus moet anticiperen. Daarom heb ik enkele keren aangevallen gisteren. Ik heb nogmaals bewezen dat ik de finale van de Ronde kan rijden, maar het resultaat is niet waar ik op had gehoopt; dat geldt voor de hele ploeg. Woensdag is er een nieuwe wedstrijd en een nieuwe kans, die we met beide handen willen grijpen.”

“De Scheldeprijs is een sprintklassieker en uiteraard zou het fijn zijn om mijn naam toe te voegen aan de erelijst. We zullen er met het team alles aan doen om de overwinning binnen te halen. Ik kan alvast rekenen op een goede trein om me naar de finish te loodsen. Ik acht het onwaarschijnlijk dat de wedstrijd niet zou eindigen met een massasprint. Er staan heel wat sterke sprinters aan de start, die deze kans niet willen laten schieten. Voor veel andere renners is deze wedstrijd een voorbereiding op Parijs-Roubaix. Volgens de weersvoorspellingen blijft het droog woensdag. Wanneer het niet regent, is de kans op valpartijen kleiner, dus daar ben ik blij om, maar het is geen garantie dat er niet gevallen wordt.”

Selectie Lotto Soudal: Lars Bak, Tony Gallopin, André Greipel, Moreno Hofland, Nikolas Maes, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Jelle Wallays.

Sportdirecteurs: Herman Frison en Frederik Willems.