Vandaag nam Lotto Soudal deel aan twee wedstrijden: de vijftiende rit van La Vuelta en de eerste rit van de Ronde van Groot-Brittannië.

 In Spanje stond een korte, maar lastige, rit op het programma. Op het parcours van 129 kilometer reden de renners eerst over twee beklimmingen van eerste categorie en lag de aankomst op de Alto Hoya de la Mora, een beklimming buiten categorie. Oliveira, Perez and Rossetto reden weg met negentig kilometer te gaan, en ze kregen snel het gezelschap van Sander Armée, Mas Bonet, Theuns, Trentin en Van Asbroeck. Rossetto viel aan op de Alto de Hazallanas, maar Sander Armée slaagde erin om de kloof te dichten. Vervolgens loste Sander Armée de Cofidis-renner. Sander Armée kwam als eerste over de top en kreeg de bijhorende  tien bergpunten. Armée bleef bijna vijfentwintig kilometer alleen voorop, maar werd aan de voet van de Alto del Purche, op iets minder dan dertig kilometer van de meet, door de achtervolgers gegrepen. Hij zou opgeslokt worden door de groep der favorieten, maar houdt de prijs van de strijdlust over aan zijn aanval.

 Op de slotklim reed Adam Yates weg. Miguel Ángel López maakte de aansluiting met vijf kilometer te gaan. López ging vervolgens solo. Chris Froome blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

 Lotto Soudal kwam ook in actie in de eerste rit van de Ronde van Groot-Brittannië, die van start ging in Edinburgh. Ondanks een heuvelachtig parcours hoopten de snelle mannen op een sprint bij de aankomst van deze eerste rit in Kelso. Meteen na de start acht renners weg uit het peloton, dat snel gecontroleerd werd door Orica-Scott, Quick-Step Floors en Team Sky.  De kopgroep kreeg daardoor nooit veel voorsprong maar bleef toch voor het grootste deel van de dag voorop. Met zestig kilometer te gaan versnelde Team BMC aan de kop van het peloton, dat in twee groepen gesplitst werd. De laatste vluchters werden ingelopen met vijfentwintig kilometer te gaan. Zoals verwacht eindigde de eerste rit van deze Ronde van Groot-Brittannië in een massasprint en Caleb Ewan kwam als eerste over de streep, voor Edvald Boasson Hagen en Elia Viviani. Ewan is ook de eerste leider. Nikolas Maes en Marcel Sieberg kwamen  vandaag respectievelijk als achtste en veertienste binnen.