De Lotto Soudal Ladies reden gisteren een sterke wedstrijd in Dwars door de Westhoek, de vierde manche van de Lotto Cycling Cup. Helaas werden ze daar niet voor beloond met een overwinning.

Zaterdag stond de ploeg aan de start van de 7-Dorpenomloop Aalburg. Vier van de zes rensters gingen er tegen de vlakte: Isabelle Beckers, Elise Delzenne, Annelies Dom en Trine Schmidt. Gelukkig bleef de schade beperkt tot schaafwonden. Een groot deel van het team was dus uitgeschakeld, maar Chantal Hoffmann behaalde nog een mooie tiende plaats. Dat was drie minuten nadat Marianne Vos in haar thuiswedstrijd als eerste over de streep reed. Puck Moonen eindigde zeventiende, een opsteker na een mindere periode.

Een dag later diende zich met Dwars door de Westhoek een nieuwe kans aan. Het peloton vertrok rond twee uur in het West-Vlaamse Boezinge voor een wedstrijd van 131 kilometer. De wind in de open vlaktes zorgde ervoor dat het peloton al vroeg in stukken brak. Lotto Soudal miste de slag niet en had vier rensters in een kopgroep van achttien: Elise Delzenne, Annelies Dom, Lotte Kopecky en Trine Schmidt. WM3 had ook een kwartet mee: Kitchen, Korevaar, Scandolara en Tenniglo. Sylvie Boermans zette een eenzame achtervolging in. Ze hield lang vol en naderde tot op dertig seconden, maar kwam nooit aansluiten.

Het parcours leidde de rensters drie keer over de Rodeberg. De eerste twee keer kwam Elise Delzenne er als eerste boven. De laatste keer was de Française er tweede en won zo de bergprijs. Vervolgens reden de vrouwen terug richting Boezinge waar ze nog drie ronden van 11,8 kilometer dienden af te leggen. Net voor het ingaan van de lokale rondes viel Sanne Cant letterlijk weg uit de kopgroep. Op het plaatselijke parcours stond een stevige wind die de kopgroep verder zou uitdunnen. Lauren Kitchen viel aan in de eerste ronde. Er werd naar de Lotto Soudal Ladies gekeken om de achtervolging te leiden en dat deden ze ook. Trine Schmidt bleef het langst bij Lotte Kopecky. Ook nadat de Deense in moeilijkheden was geraakt, reed ze terug naar voor om nog wat kopwerk te verrichten. Kitchen werd gegrepen in de slotronde. Het sein voor haar ploegmate Valentina Scandolara om het te proberen. De Italiaanse slaagde erin voorop te blijven tot de meet. Nathalie Van Gogh werd elf seconden later tweede. Marta Giulia Confalonieri mocht het podium op als derde. Lotte Kopecky won het sprintje van de achtervolgende groep op 29 seconden en werd zo vijfde na Valerie Demey. Lotte blijft beste jongere in de Lotto Cycling Cup.