Tim Wellens heeft de vierde rit van de Tour of Guangxi gewonnen, die tussen Nanning en Nongla gereden werd. Die werd beschouwd als de eerste kans om het verschil in het algemeen klassement te kunnen maken. Er stond een beklimming van derde categorie op het programma in het eerste deel van de koers, maar vooral op de laatste beklimming zouden de klassementsrenners tijd kunnen verliezen. De aankomst lag na 151 kilometer op de top van een steile beklimming van eerste categorie die drie kilometer lang was. Campenaerts, Hofstede, Kotchekov en Molina vormden na een tiental kilometer de ontsnapping, die tot 7’30’’ voorsprong telde. Het peloton reed daarna steeds sneller terwijl de renners Nongla naderden. Ondanks een laatste aanvalspoging van toekomstige Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts werd de ontsnapping met zes kilometer te gaan ingelopen. Tim Wellens, Bauke Mollema en Nicolas Roche reden op de laatste beklimming weg en het peloton zag hen nooit meer terug. Wellens bleek te sterk te zijn voor zijn twee medevluchters en de Truienaar behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen. Tim Wellens pakt ook de leiderstrui en staat nu vier seconden voor Bauke Mollema in het algemeen klassement. 

 Tim Wellens: « Aan het begin van de rit voelde ik me niet super goed maar de ploeg gaf mij vertrouwen en heeft mij de hele dag geholpen en uit de wind gezet. Toen wij de finale naderden, voelde ik me beter en beter en op de slotklim had ik super, super goede benen. Aan de voet van de klim demarreerde Roche en ik sloot een beetje later met Mollema aan, en in de finale ben ik van beiden weggereden. Het geeft natuurlijk een heel goed gevoel, want iedereen wilde vandaag winnen. Het is een speciale ervaring om hier te koersen. Ik moet zeggen dat de organisatie zeer goed is, met mooie hotels en mooie wegen. Het is ook goed om onze ploeg in China te tonen. Ook conaamsponsor Soudal is hier actief! »

 « Ik had op voorhand gezegd dat deze rit de moeilijkste zou zijn voor het algemeen klassement, maar ik had vandaag een super dag. Daarom hoop ik dat de twee komende dagen ook goed zullen gaan. Ik zit nu in een heel goede positie om de leiderstrui te verdedigen en ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar ik kan rekenen op een sterke ploeg. Ik had vooraf gezegd dat ik hier goed wilden proberen te zijn, maar bij een wedstrijd in China spelen ook factoren als jetlag en eten een rol. Tot nu toe is dat allemaal goed meegevallen. »