Met de Scheldeprijs stond vandaag een sprintklassieker op het programma. De wedstrijd startte in Mol en eindigde na 200 kilometer in Schoten. Al in de eerste kilometers ontstond er een ontsnapping van zeven renners waarvan Ligthart en Zhupa honderdtachtig kilometer lang stand hielden. Lotto Soudal werd geteisterd door pech met een lekke band voor André Greipel, Tony Gallopin en Jelle Wallays.

Op vier kilometer van de streep was er een grote valpartij en André Greipel lag er net niet bij, maar zijn achterwiel was geraakt waardoor hij niet kon sprinten voor de overwinning. Jürgen Roelandts nam de rol in volle finale over en sprintte naar een vierde plaats. Marcel Kittel won de Scheldeprijs voor een vijfde keer en is alleen recordhouder. Elia Viviani werd tweede, Nacer Bouhanni finishte derde.

Jürgen Roelandts: “André was miraculeus net niet gevallen bij de crash op vier kilometer van de streep. Zijn achterwiel was wel geraakt waardoor hij niet in staat was om te sprinten. Dan was het plots aan mij, maar in volle finale de knop omdraaien was niet gemakkelijk. Ik had ook al veel krachten verspeeld in de sprintvoorbereiding, maar ik probeerde er nog het beste van te maken. Ik koos uiteindelijk het wiel van Kittel. Ik geraakte een beetje ingesloten tegen de nadar en er kwam geen gaatje meer. De vierde plaats is uiteindelijk een mooie ereplaats. Zeker als je ziet welke topsprinters er voor mij eindigen. Ik vind het vooral jammer dat we het werk dat we als ploeg geleverd hebben niet konden uitbuiten.”

De derde etappe in de Ronde van het Baskenland was met zes beklimmingen en 160,5 kilometer spek naar de bek van de klimmers. De etappe startte in Gasteiz en eindigde in San Sebastian. Net voor de eerste klim ontstond de ontsnapping van de dag met negen renners. Op iets minder dan vijftig kilometer van de streep dicteerde Lotto Soudal het tempo op de Alkiza, de vierde beklimming van de dag. Het peloton liet niet begaan en haalde de ontsnapten terug. David de la Cruz plaatste een beslissende versnelling op de laatste beklimming en bleef voorop. Michal Kwiatkowski werd tweede, Jay McCarthy finishte derde. Tosh Van der Sande eindigde als eerste Lotto Soudal-renner op een negende plaats. De la Cruz is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Tosh Van der Sande staat op een zevende plaats.