De derde etappe van Parijs-Nice ging in 190 kilometer van Chablis naar Chalon-sur-Saône. Na twee etappes de volle laag te hebben gekregen van moeder natuur bleven de renners vandaag gespaard.

 Het peloton had geen zin in een intensieve etappe waardoor drie renners – Latour, King en Combaud – al na 25 kilometer een voorsprong kregen van zes minuten. Het peloton peddelde rustig verder waardoor de voorsprong van de drie koplopers stelselmatig uitliep tot acht minuten. Met nog iets meer dan 70 kilometer tot de streep vond het peloton het welletjes en onder impuls van Lotto Soudal, FDJ en Quick-Step Floors werd de achtervolging ingezet.

 Op ongeveer twintig kilometer van de streep lieten Latour en Combaud King achter. Het duo bleef lang vooruit en werd pas in de voorlaatste kilometer gevat. Het peloton sprintte voor de overwinning en Sam Bennett bleek de snelste. Alexander Kristoff werd tweede, John Degenkolb derde. André Greipel eindigde zevende als eerste Lotto Soudal-renner. Tony Gallopin blijft vijfde in het klassement op negentien seconden van de leider Arnaud Démare.