Mathias Van Gompel won zondag op knappe wijze de Zuidkempense Pijl – GP Wilfried Peeters te Mol Sluis.
Hij maakte samen met Milan Menten deel uit van een kopgroep van 18 renners. Met nog 15km voor de boeg werd deze groep uitgedund tot 8 eenheden met daarbij nog steeds onze 2 renners. Op 1 km van de finish plaatste Mathias een splijtende demarrage en zegevierde solo met 6sec voorsprong op Jasper Philipsen (BMC). Milan Menten finishte als vijfde.

Diezelfde dag maakte Bjorg Lambrecht zijn debuut na voetbreuk in zijn thuiswedstrijd te Knesselare. Bjorg won meteen voor zijn ploegmaat Emiel Planckaert, die eveneens zijn debuut maakte na een schouderoperatie. Harm Vanhoucke finishte daar als vijfde.

Vrijdag reden onze renners de Handzame Challenge. In de Moeren ontstond een kopgroep van 12 renners met daarbij 4 renners van Lotto Soudal: Ruben Apers, Sander De Pestel, Senne Leysen en Aaron Verwilst. Best vertegenwoordigd in deze selecte groep is BMC, zij  tekende met 5 stuks present in de kopgroep. In de finale werd het een kat en muis spel waarvan Franklin Six (ago-aquaservice) , neef van Frank Vandenbroucke, optimaal profiteerde.
Aaron Verwilst finishte als 6de, Senne Leysen als 7de en Ruben Apers als 10de.