In de Tirreno stond een sprintersetappe op het programma. Al na vijftien kilometer kreeg een groep van zeven renners een voorsprong van 2’30 op het peloton en bouwde het verschil stelselmatig uit tot vijf minuten. Na 150 kilometer in de aanval bleven nog vier renners over: Filosi, Gougeard, Frapporti en Grivko. Op 40 kilometer van de streep waren er nog drie vluchters met een voorsprong van twee minuten. Frapporti moest passen. Bij het ingaan van de laatste 30 kilometer draaide het peloton de gas helemaal open en werden de vluchters in geen tijd gegrepen. Het peloton werd door het hoge tempo in stukken gescheurd. De renners gingen voluit tot aan de streep maar in de slotkilometer ontregelde een kleine valpartij het pak. Jürgen Roelandts had er geen last van en eindigde knap derde. Peter Sagan won de sprint en hield Elia Viviani achter hem voor de tweede plaats. Rohan Dennis is de nieuwe leider in het klassement.

 Jürgen Roelandts: ”Ik ben heel tevreden met de derde plaats. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Jens Debusschere ging sprinten maar hij reed lek op 30 kilometer van de meet. Jens probeerde nog terug te keren maar net op dat moment scheurde het pak in stukken door het verschroeiende tempo vooraan. Ik moest tijdens de sprint zelf ook wat zoeken naar een goed wiel. Uiteindelijk word ik wel mooi derde na twee topsprinters zoals Viviani en Sagan. Ik ben hier vooral om aan mijn conditie te werken met het oog op de klassiekers. Morgen en overmorgen zijn het twee zware ritten wat ideaal is voor mij want zo word ik alleen maar sterker. Maandag is er weer een sprintetappe waar Jens en ik onze kans kunnen gaan. We mikken weer op een zo goed mogelijk resultaat.”

 Na de mooie overwinning gisteren van André Greipel was het in Parijs-Nice vandaag aan de klimmers. Zo kregen de klassementsrenners na de individuele tijdrit nog eens de kans te tonen wat ze in hun mars hadden. Tony Gallopin ging met veel vertrouwen van start en verdedigde zijn tweede plek in het klassement. Team Sky dicteerde het tempo tijdens de tweede passage van de Col de Bourigaille na 175 kilometer koers. Het tempo lag niet hoog genoeg voor Simon Yates, die aanviel op 500 meter van de top met nog 19 kilometer tot de streep. Er kwam geen reactie meer op de snedige aanval van Yates en hij won dan ook de rit. Richie Porte viel als eerste aan op de slotklim in de groep der favorieten; Tony Gallopin en Henao reageerden. Gallopin geraakte niet tot op het wiel van Porte, Henao ging Porte nog voorbij en eindigde tweede. Richie Porte werd derde en Gallopin kwam als tiende over de streep op 32” van Yates. Gallopin blijft tweede in het klassement op 36” van Alaphilippe.