In de laatste etappe van de Ronde van Noorwegen reden de renners in 155 kilometer van Moss naar Oslo. Tijdens de lokale rondes regende het aanvalspogingen vanuit het Lotto Soudal-kamp. Tony Gallopin, Sander Armée en Louis Vervaeke vielen aan, maar mede door de tegenwind kwam het peloton telkens terug. Ook in de vijfde etappe bleek het parcours niet lastig genoeg om een schifting te maken waardoor de renners sprintten voor de overwinning. Tosh Van der Sande reed een sterke sprint en finishte derde. Thuisrijder Edvald Boasson Hagen won de sprint en het algemeen klassement. Simon Gerrans werd tweede. Sander Armée eindigde op een knappe vierde plaats in het algemeen klassement op zestien seconden. Tony Gallopin werd tiende, op 27 seconden van Boasson Hagen.

Marc Wauters, sportdirecteur Lotto Soudal: “Het is jammer dat we de Ronde van Noorwegen niet konden afsluiten met een ritoverwinning. We winnen het ploegenklassement en hebben de Ronde van Noorwegen gekleurd met offensief koersen. Tosh Van der Sande werd twee keer tweede en Sander Armée finishte in de koninginnenrit knap tweede. Sander eindigde ook vierde in het algemeen klassement. Boasson Hagen en Groenewegen waren twee te duchten tegenstanders en wonnen elk twee etappes. Dan blijft er niet veel meer over.”

“We verdienden een overwinning en daarvoor koers je ook, maar dat weegt niet op tegen de positieve ingesteldheid van de renners die ze getoond hebben de afgelopen dagen. Ik ben trots op onze jongens. Ik zag een goede spirit en iedereen droeg zijn steentje bij. De neuzen stonden allemaal in dezelfde richting en ze hebben uitstekend samengewerkt. Het was een goede voorbereiding voor wat nog komen gaat, zoals de Ronde van België en de Dauphiné.”

In de Giro stond een vluchtersrit van net geen tweehonderd kilometer op het programma, van Valdengo naar Bergamo. Moreno Hofland zat na vijftien kilometer mee in de vroege vlucht van vijf, maar het peloton liet niet begaan. De Nederlander en zijn vier medevluchters moesten tachtig kilometer lang zwoegen voor iedere seconde, maar werden uiteindelijk ingelopen door het peloton. De eerste hindernis van de etappe was de Miragolo San Salvatore op vijftig kilometer van het einde, maar de groep der favorieten gaf elkaar geen duimbreed toe. Een korte steile klim op vier kilometer van de finish zou de winnaar bepalen, maar de favorieten zaten opnieuw in elkaars wiel.

Zo kwam er, uitzonderlijk, een sprint op het vlakke tussen de favorieten. Bob Jungels won de etappe. Nairo Quintana werd tweede, Thibaut Pinot derde. Maxime Monfort arriveerde veertig seconden na de winnaar en schuift na vandaag twee plaatsen op in het klassement. De Belg is nu zestiende. Adam Hansen, die gisteren een botje zwaar kneusde in zijn rechterhand bij een val, reed de etappe uit. Bart De Clercq kampte al een tijdje met last aan zijn been en kon niet genoeg kracht meer zetten. Hij stapte vandaag af.