De Lotto Soudal-renners kunnen sinds kort op hun twee oren slapen, dankzij de hoofdkussens van Sanapur. De kussens van Sanapur hebben een unieke vorm die een ergonomisch voordeel biedt. Sanapur levert de ploeg ook matrastoppers. Hiermee zal de nachtrust van de renners vast en zeker worden bevorderd.

Servaas Bingé, teamdokter Lotto Soudal: “Joop Zoetemelk zei het al: de Tour win je in bed. Het klopt dat slaap een belangrijk onderdeel is in het leven van een topsporter. Recuperatie bestaat uit vier pijlers. Er is de rehydratatie en de refuel, dat omvat het aanvullen van het vocht en koolhydraten in het lichaam. Rebuild gaat over het opbouwen van de eiwitten en ten slotte is er de vierde pijler relax and rest. Trainen is belangrijk, maar je wordt pas beter door ook de nodige rust in te lassen na een training.”

“Gemiddeld heeft een renner acht uur slaap nodig, dat varieert wel per persoon. In de slaap worden de spieren immers versterkt. Als ploeg willen we de best mogelijke omstandigheden creëren om die slaap te bevorderen. Tijdens wedstrijden laat de accommodatie soms te wensen over en wij willen die toevalligheden zoveel mogelijk uitsluiten. Vandaar onze keuze voor de kussens en matrastoppers van Sanapur. Het is een voordeel voor de renners dat ze steeds op hetzelfde kussen kunnen slapen.”

De Sanapur Original kussens bieden een waaier aan voordelen. Door hun unieke vorm corrigeren ze de slaaphouding. De halswervelkolom wordt gestrekt en dat maakt de spierspanningen los. Het bloed zal optimaal circuleren en de spieren ontspannen. Hierdoor kunnen de renners in topvorm opstaan.

Ludwig Dehottay, aandeelhouder en managing director Sanapur International GmbH&Co.KG: “Het Sanapur Original kussen werd eind jaren negentig ontwikkeld door Gerard Guez, een Franse osteopaat. In 2003 werd het door een Zwitsers bedrijf op de markt gebracht. In de eerste jaren werd het vooral aangekocht door mensen uit de medische wereld. Kinesisten zagen er de voordelen in ten opzichte van de gewone kussens die op de markt verkrijgbaar waren. In 2012 richtten mijn partners en ik Sanapur International op, een Duits bedrijf. In 2015 kochten we ook het trademark Sanapur op, opdat we het kussen wereldwijd kunnen verspreiden. Wij willen het Sanapur Original kussen nu aan een ruimer publiek verkopen.”

“Vorig jaar kwamen wij in contact met Lotto Soudal. Dit voorjaar hebben alle renners een Sanapur Original kussen ter beschikking gekregen. Onze kussens zorgen niet alleen voor een goede nachtrust, ze werken ook preventief. Je zal fitter zijn dan iemand die slecht slaapt. We hopen dat deze samenwerking deuren opent. In het algemeen wordt er in de sport te weinig aandacht besteed aan de slaap. Lotto Soudal toont hoe het moet.”

Bezoek de website van Sanapur: http://www.sanapur.be/nl/home/