Captains of Cycling zoekt een General Manager ( m/v) , verantwoordelijk voor het algemeen management, het gezond financieel beheer en het beleid inzake communicatie, marketing, sponsoring en public relations, met als doel de realisatie van de strategische organisatiedoelstellingen.

De General manager staat in voor de alignering van de drie rennersploegen ( WT mannen/ WT vrouwen/ U23).

De General Manager opereert binnen de structuur van de te creëren Captains of Cycling Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid ( CVBA )

Als General Manager ben je eindverantwoordelijk voor het financieel, administratief, juridisch en HR beleid van de organisatie.

 • Opmaken en beheren van het budget om de verschillende activiteiten optimaal te realiseren en de resultaten te garanderen binnen de beleidslijnen van het financieel plan.
 • Ontwikkelen van een performante organisatie om op een kostenefficiënte en kwaliteitsvolle werkwijze optimale resultaten te behalen.
 • Vormen van een tandem met de Sportief manager zowel op vlak van communicatie als naar het flexibel aansturen van het team op het terrein.
 • Bouwen van een hecht team van gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers en de samenwerking tussen de teamleden aanmoedigen.

Als General Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een performante marketing-, communicatie- en sponsoringsstrategie.

 • Voorstellen, overleggen en afstemmen van deze strategie en de bijbehorende doelstellingen aan/met de leden van de Raad van Bestuur
 • Identificeren van groeimogelijkheden op vlak van sponsoring
 • Aantrekken en beheren van duurzame sponsorpartners

Als General manager ben je samen met de Sportief Manager verantwoordelijk voor het actief uitbouwen van een netwerk in de wielerwereld, het onderhouden van relaties met de andere belangrijke stakeholders ( sponsor, coöperanten, etc … ) alsook voor het uitstekend beheer van de public relations.

 • Vormen van een tandem met de Sportief manager in de communicatie naar alle stakeholders, inclusief pers, teneinde bij te dragen tot een performante organisatie.
 • Onderhouden van een relatie met de voornaamste stakeholders, coöperanten, business partners, sponsors, externen… met als doel een effectief netwerk uit te bouwen voor de organisatie.
 • Oprichten van een adviescomité van coöperanten, het organiseren van events voor deze stakeholders ( 2x/jaar ) en het actief uitbouwen van de Captains of Cycling community teneinde de Captains of Cycling als community maximaal te ondersteunen in haar werking en expansie.
 • Zichzelf voortdurend op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de wielerwereld ter versterking van het huidige goede, eigentijdse en geloofwaardige imago van de organisatie.

Profiel

Je beschikt over een universitair diploma of gelijkwaardig door aangetoonde ervaring. Je hebt een sterke affiniteit met het wielrennen. Een achttal jaar ervaring in een gelijkaardige functie op directieniveau ( general management en/of marketing/sponsoring management ) is een must.

Je bent vlot drietalig NL/FR/ENG.

Je bent een enthousiasmerende manager met uitgesproken kwaliteiten als coach en beschikt over excellente communicatie- en onderhandelingsskills.

Je beschikt over een ruim netwerk van bedrijfsleiders, ondernemers en andere beslissingsnemers dat je steeds verder actueel houdt en op formele en informele wijze uitbouwt. Je neemt hiervoor deel aan relevante netwerkevents binnen en ook buiten het wielercircuit. Een frisse entrepreneursgeest strekt tot aanbeveling, alsook de bereidheid om in een onregelmatig uurrooster te werken. Je bent ook bereid regelmatig te reizen.

Wij bieden

Een unieke functie in een boeiende, sportieve omgeving. De kans om aan het stuur te staan van een prominente en dynamische organisatie die de ambitie heeft om maximale kansen te bieden aan het Belgische wielrennen én internationaal op de sportieve kaart te staan.

Een uitdaging die je in staat stelt mee de koers van het Belgische wielrennen te bepalen. De medeverantwoordelijkheid over een organisatie en een team met een rijke geschiedenis en een uitdagende toekomst.

Interesse

Stuur je kandidatuur naar Els De Dier via email els@lottosoudal.be voor 27 maart 2017.

https://www.captainsofcycling.be/assets/vacature-COC_NL.pdf