Op zondag 28 juni 2015 worden in verschillende Europese landen de nationale kampioenschappen op de weg georganiseerd. In Duitsland, Frankrijk, Nederland en Noorwegen zullen een aantal renners van Lotto Soudal aan de start staan. Hieronder vindt u een overzicht van wat André Greipel, Marcel Sieberg, Tony Gallopin, Pim Ligthart en Vegard Breen voor de wielen geschoven krijgen in de kampioenschappen van hun land.

Duitsland

Huidig nationaal kampioen André Greipel zal samen met Marcel Sieberg aan de start verschijnen in Bensheim, een gemeente in de buurt van Frankfurt. Zij zullen acht ronden afleggen van 25,6 kilometer, in totaal wordt er dus 204,8 kilometer gereden.  Het parcours is wat heuvelachtig en valt zeker niet te onderschatten. Er zijn een paar verraderlijke hellingen die ongetwijfeld in de kleren zullen kruipen. Greipel zal proberen om voor een derde keer op rij de nationale titel in de wacht te slepen.

Frankrijk

De streek van Chantonnay, in het westen van Frankrijk, wordt het decor voor het Frans kampioenschap. Na een aanloop van 12,2 kilometer begint het peloton aan zestien ronden van 14,7 kilometer. In totaal wordt er 247,4 kilometer gereden. Tony Gallopin zal als enige Lotto Soudal vertegenwoordigen in een editie die toch best lastig lijkt, met een aantal knikjes in het parcours. Hij zal het moeten opnemen tegen de sterke blokken van FDJ, Europcar, Cofidis en AG2R.

Nederland

Het Nederlands kampioenschap zal dit jaar plaatsvinden in de omgeving van Emmen, in het noorden van het land. Eerst dient het peloton twee lussen te rijden, waarna er tien plaatselijke ronden volgen van dertien kilometer. In totaal moeten de renners 250 kilometer afleggen op een biljartvlak parcours. Pim Ligthart zal de kleuren van Lotto Soudal verdedigen, hij was al eens Nederlands kampioen in 2011. De grote afwezigen zijn Bauke Mollema, Robert Gesink en Tom-Jelte Slagter.

Noorwegen

Vegard Breen rijdt zondag het kampioenschap van Noorwegen in Lillehammer, dat in 1994 de Olympische Winterspelen organiseerde. Daar zal hij in totaal 183 kilometer moeten afhaspelen. De renners dienen eerst vijf ronden te fietsen van 21 kilometer, om daarna drie langere ronden af te leggen van 26 kilometer. Het parcours heeft een heuvelachtig profiel en de aankomst is licht hellend.