Gisteren om elf uur begonnen de dames in het West-Vlaamse Boezinge aan Gent-Wevelgem. Na vier lokale rondes van bijna twaalf kilometer trokken ze richting de heuvelzone. Het was een compact peloton dat de voet van de Kemmelberg bereikte na zeventig kilometer wedstrijd. De Kemmelberg en de Monteberg, die meteen na de Kemmel volgde, zorgden voor een eerste schifting in het peloton. Elise Delzenne, Annelies Dom en Lotte Kopecky maakten deel uit van de omvangrijke eerste groep. Op de smalle wegen na de Monteberg kwam Elise Delzenne echter ten val. Een ontwijkmanoeuvre van de renster voor haar deed haar in de gracht belanden. De schade viel gelukkig mee en bleef beperkt tot schaafwonden. De wedstrijd was wel over and out voor de Française.

Annelies Dom werd nadien gelost uit de eerste groep, zodat enkel Lotte Kopecky samen met een veertigtal andere rensters bovenop Monteberg arriveerde nadat ze die voor de tweede keer beklommen hadden. Vanaf daar was het nog veertig kilometer tot de streep. In de finale waren er heel wat aanvalspogingen, maar niemand slaagde erin voorop te blijven. Er werd gesprint in de straten van Wevelgem. Lotta Lepistö, winnares van Dwars door Vlaanderen, versloeg Jolien D’hoore. Coryn Rivera vervolledigde het podium. Lotte Kopecky moest vrede nemen met de zestiende plaats. Annelies Dom en Kaat Van der Meulen kwamen zeven minuten later binnen in de tweede grote groep. Jessie Daams en Trine Schmidt stapten uit de wedstrijd.

Lotte Kopecky: “Ik kan tevreden zijn over mijn conditie, maar niet over het resultaat. In de finale heb ik veel in de wind moeten rijden en ik heb het verkeerde wiel gekozen voor de sprint. Op een gegeven moment zat ik in het wiel van Jolien, maar in de finale waren er constant aanvallen en dus heb ik die positie niet kunnen behouden. Twee kilometer voor de finish sprong Audrey Cordon weg en ik reed op dat moment in haar wiel en ben meegesprongen, maar Cervélo – Bigla was volop aan het jagen voor Lotta Lepistö en het leek me te riskant om door te zetten.”

“Al bij al bekijk ik deze wedstrijd positief. Ik heb de kilometers in de benen voor de Ronde en ik voelde mij goed. Dit geeft vertrouwen voor komende zondag en het WK op de piste later deze maand.”

Woensdag staan de Lotto Soudal Ladies aan de start van de Pajot Hills Classic. Voor Anna Kiesenhofer wordt het de eerste wedstrijd voor onze ploeg. De andere rensters in de selectie zijn Jessie Daams, Elise Delzenne, Annelies Dom, Trine Schmidt en Fenna Vanhoutte.