Lotto Soudal is in zee gegaan met fietsbandenproducent Vittoria. Het Italiaanse bedrijf, met hoofdzetel in Bergamo, heeft een traditie van meer dan zestig jaar. De Lotto Soudal-renners rijden met de Corsa-banden van Vittoria. Deze fietsbanden hebben alvast enkele unieke eigenschappen.

Remko Postma, area sales manager Vittoria: “Sinds twee jaar produceren wij fietsbanden met grafeen, een unieke innovatie. Dit materiaal zit ook vervat in de Corsa-banden die Lotto Soudal gebruikt. Grafeen in de banden biedt meer grip, een betere lekdichtheid en meer snelheid. De renners zullen hiermee zeker gebaat zijn. De fietsbanden worden geproduceerd bij Lyon Tyres, onze fabriek in Thailand. Zij krijgen het grafeen aangeleverd van het Italiaanse Directa Plus, een van de eerste bedrijven die dit op grotere schaal kunnen produceren.”

“Nog uniek aan onze fietsbanden is de katoenen zijkant waardoor de banden veel flexibeler zijn dan de doorsnee banden. Ook dit zorgt voor meer grip. De rubberen compound op de banden bestaat uit vier verschillende soorten rubber en wij zijn de enigen in de wereld die dit kunnen maken. De banden zijn harder in het midden zodat de slijtvastheid langer meegaat.”

Wat betekent dit partnerschap met Lotto Soudal voor Vittoria? Remko Postma licht het toe.

Remko Postma: “Via fietsenfabrikant Ridley Bikes zijn we in contact gekomen met Lotto Soudal. Lotto Soudal is het vierde WorldTour-team waarvan wij partner zijn, naast BMC, LottoNL – Jumbo en Sunweb. België is het wielerland bij uitstek. We waren al partner van Sport Vlaanderen – Baloise en we zijn trots om nu een samenwerking met Lotto Soudal te hebben opgestart. Hiermee willen we onze visibiliteit en herkenbaarheid op de Belgische markt vergroten. We kijken alvast uit naar de klassiekers in België. We hebben voor de renners speciale tubes ontwikkeld zodat ze ook op de kasseien het beste materiaal ter beschikking hebben.”

 

Bezoek de website van Vittoria: https://www.vittoria.com/

 

Vittoria Lotto Soudal