Op dinsdag drie oktober zal Lotto Soudal in actie komen in België en Duitsland ter gelegenheid van Binche-Chimay-Binche en de Sparkassen Münsterland Giro. 

 De laatste koers van de Belgian Cycling Cup vindt in Binche plaats. De dertigste editie van Binche-Chimay-Binche, of Mémorial Frank Vandenbroucke, start op de Grote Markt en neemt het peloton mee richting Chimay. De renners keren daarna terug naar Binche, waar vier plaatselijke ronden van zestien kilometer met elke keer een kleine kasseistrook hen opwachten. Het parcours van 195,2 kilometer is vooral op maat van de sprinters. Arnaud Démare won vorig jaar, maar zijn ploeg Team FDJ, zal dit jaar niet deelnemen; niettemin kan de organisatie toch op vier WorldTour-ploegen rekenen, waaronder Lotto Soudal!

 Op dezelfde dag gaat de Sparkassen Münsterland Giro van start. Die koers is 202 kilometer lang en begint met drie kleine en een grote plaatselijke ronde in de streek van Wadersloh, waar de koers start. Na 102 kilometer trekt het peloton richting de aankomstplaats in Münster. Daar moeten de renners nog vier kleine plaatselijke ronden afleggen. Er staan vier tussensprints en vier bergprijzen op het programma van deze twaalfde editie.  Zoals elk jaar zullen topsprinters zoals Mark Cavendish, Marcel Kittel en Alexander Kristoff aan de start staan. André Greipel rijdt op eigen bodem en zal proberen om zijn derde overwinning in Münster te behalen.

 Selectie Lotto Soudal voor Binche-Chimay-Binche: Sander Armée, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Moreno Hofland, Nikolas Maes, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Louis Vervaeke.

Sportdirecteur: Frederik Willems. 

 Selectie Lotto Soudal voor Münsterland: Lars Bak, Jens Debusschere, André Greipel, Remy Mertz, Senne Leysen, Emiel Planckaert, Mathias Van Gompel en Enzo Wouters.

Sportdirecteur: Mario Aerts