Van maandag 7 augustus tot zondag 13 augustus rijdt het WorldTour-peloton in België en Nederland ter gelegenheid van de BinckBank Tour, de vroegere Eneco Tour. De renners krijgen een gevarieerd parcours voorgeschoteld dat hen onder meer leidt naar Nederlands Limburg, West-Vlaanderen en de Waalse en Vlaamse Ardennen.

André Greipel zal bij Lotto Soudal de sprints voor zijn rekening nemen. Daarin zal hij het moeten opnemen tegen onder meer Arnaud Démare, Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen en Elia Viviani. De sprinters krijgen de nodige kansen tijdens deze BinckBank Tour, maar ook de klassieke types vinden er parcours op hun maat. Zaterdag staat er een Ardennenrit naar Houffalize op het programma en zondag krijgen de renners twee keer de Bosberg en Muur van Geraardsbergen voor de wielen geschoven. Tiesj Benoot, Tony Gallopin, Jelle Vanendert en Tim Wellens zullen die dagen de handschoen moeten opnemen tegen mannen als Jan Bakelants, Tom Dumoulin, Philippe Gilbert, Jens Keukeleire, Oliver Naesen, Peter Sagan, Jasper Stuyven, Wout Van Aert, Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke.

Herman Frison, sportdirecteur Lotto Soudal: “De openingsrit is meteen een kans voor de sprinters, al mag je de factor wind zeker niet uit het oog verliezen op dat parcours. Als we de eerste dag een sprint krijgen, kan de leiderstrui dinsdag alweer van schouders veranderen. In een tijdrit van negen kilometer blijven de verschillen beperkt, maar voor het eindklassement telt elke seconde. Er is veel kans dat we ons woensdag en donderdag mogen opmaken voor een sprint. Het aantal topsprinters is echter beperkt in deze ronde, dus dat kan het wedstrijdverhaal beïnvloeden. Vrijdag brengt de wedstrijd ons naar de wegen van de Amstel Gold Race, maar de rit is zeker niet te vergelijken met een klassieker. Die etappe is geknipt voor vluchters, de klassementsrenners zullen er onderling geen verschil kunnen uitbouwen. Het klassement zal bepaald worden in de zaterdagrit naar Houffalize en de slotetappe met aankomst in Geraardsbergen.”

“We beschikken over een veelzijdige ploeg waarmee we moeten meespelen in de sprint, in vluchtersetappes en in de heuvelritten. Ons grote doel is het winnen van een etappe en dat kan gebeuren op de verschillende types parcours die we volgende week voorgeschoteld krijgen. In ons team rijden een aantal renners die een goede eindrangschikking kunnen ambiëren, in de loop van de week zal duidelijk worden wie we daarvoor kunnen uitspelen.”

Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Tony Gallopin, André Greipel, Nikolas Maes, Marcel Sieberg, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Sportdirecteurs: Herman Frison en Bart Leysen.

Rittenschema

Rit 1 Maandag 7 augustus: Breda – Venray (169,8 km)

Rit 2 Dinsdag 8 augustus: Voorburg – Voorburg (9 km) (ITT)

Rit 3 Woensdag 9 augustus: Blankenberge – Ardooie (185 km)

Rit 4 Donderdag 10 augustus: Lanaken – Lanaken (154,2 km)

Rit 5 Vrijdag 11 augustus: Sittard-Geleen – Sittard-Geleen (167,3 km)

Rit 6 Zaterdag 12 augustus: Riemst – Houffalize (203,7 km)

Rit 7 Zondag 13 augustus: Essen – Geraardsbergen (191,3 km)