Op woensdag gaat de achtenvijftigste editie van de GP de Wallonie van start. Zoals elk jaar begint de Waalse koers in Chaudfontaine en trekt daarna richting Namen waar de aankomst op de top van de Citadel ligt. De eerste beklimming van dit uitdagende parcours van 212,5 kilometer, de Côte de Saint-Hubert, ligt dertig kilometer na de start op het parcours en wordt  gevolgd door de Côte de Saint-Remacle en de Côte de Werbomont. Daarna rijdt het peloton op een golvend parcours door de Condroz. Met vijfenveertig kilometer te gaan moet de Côte d’Ermeton beklommen worden en een paar  kilometer verder ook de Côte de Lustin (3,5 kilometer aan 4%, met stukken tot 10%)  en de Tienne aux Pierres (3,2 kilometer aan 5,2%). De laatste beklimming van de koers is de Côte de la Citadelle in Namen en die is twee kilometer lang met een gemiddeld percentage van 6%.

 Lotto Soudal zal proberen drie overwinningen na elkaar te behalen in de GP de Wallonie.  Jens Debusschere en Tony Gallopin hebben de wedstrijd gewonnen in respectievelijk 2015 in 2016. Dit jaar komt de Belgische ploeg opnieuw met een sterke selectie aan de start in Chaudfontaine . Tiesj Benoot, Tony Gallopin, Jelle Vanendert en Tim Wellens komen terug van Canada,  Bart de Clercq  de Vuelta en Nikolas Maes eindigde vorige week vaak in de top tien in de Ronde van Groot-Brittannië. Ook stagiairs Emiel Planckaert en Mathias Van Gompel maken deel uit aan de selectie.  Een blik op de deelnemerslijst belooft al een sterke strijd met renners zoals Jan Bakelants, Gianluca Brambilla en Dylan Teuns.

 Selectie Lotto Soudal: Tiesj Benoot, Bart De Clercq, Tony Gallopin, Nikolas Maes, Emiel Planckaert, Jelle Vanendert, Mathias Van Gompel en Tim Wellens.

Sportdirecteur: Marc Wauters