Eén dag na de Ronde van Lombardije vindt Paris-Tours plaats. In tegenstelling tot de Ronde van Lombardije past de Franse wedstrijd de sprinters heel goed. Sinds 2009 start de koers in de Eure-et-Loir regio en dit jaar trekt het peloton zich op gang in de straten van Brou. De renners krijgen voor deze 111de editie een parcours van 234,5 kilometer zonder echte moeilijkheden, behalve de Côte de Beau Soleil en de Côte de l’Epan, die in de laatste tien kilometer liggen. De snelle mannen zullen daarom aandachtig moeten blijven want aanvallers hebben ook in het verleden de koers op hun naam kunnen schrijven. Na de winst van André Greipel in de Omloop Eurometropool van de Westhoek en de winst van Jasper De Buyst in Binche-Chimay-Binche zullen beiden opnieuw de vooruitgeschoven renners zijn voor Lotto Soudal. Beide sprinters kunnen op een sterke ploeg rekenen om hen in een goede positie naar de sprint te brengen. 

 Frederik Willems, sportdirecteur Lotto Soudal: «In Parijs – Tours spelen de weersomstandigheden vaak een grote rol. Daar hangt het van af of we naar een sprint met een aanzienlijke groep gaan of de aanvallers mogelijkheden krijgen. De wedstrijd is ook 235 kilometer lang, en niet alle renners in het peloton hebben die nog in de benen. Conditie én uiteraard motivatie op het einde van het seizoen zijn de twee belangrijkste factoren om een rol te spelen. Vorig weekend heeft André Greipel een heel goeie sprint gereden in de Eurometropole Tour. Dat zal hem zeker vertrouwen gegeven hebben. Zelfs na een lang seizoen is hij nog steeds in goeie conditie. Hij is dan ook onze belangrijkste troefkaart voor zondag. Ook Jasper De Buyst voelt zich heel goed, dat bewees hij dinsdag in Binche, en naargelang de omstandigheden kan hij ofwel in dienst van André rijden of zelf zijn kans gaan. We rijden Parijs – Tours met een ervaren team, dat weet wat er nodig is om in de finale te geraken.» 

Selectie Lotto Soudal voor Paris-Tours: Lars Bak, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, André Greipel, Moreno Hofland, Nikolas Maes, Tosh Van der Sande en Enzo Wouters.

Sportdirecteur: Frederik Willems