Van 3 september tot 10 september rijdt het peloton in het Verenigd Koninkrijk ter gelegenheid van de Ronde van Groot-Brittannië. Dit jaar gaat de koers van start in Edinburgh en eindigt in Cardiff. Voor de eerste keer sinds 2012 doet het peloton Londen niet aan. Het parcours van deze editie bestaat uit acht ritten en biedt veel kansen voor de aanwezige sprinters zoals Mark Cavendish,  Fernando Gaviria en Alexander Kristoff. Elke rit telt drie tussensprints die bonificatieseconden opleveren en daarom een grote invloed op het algemeen klassement kunnen hebben. De openingsrit zal het klassement al een eerste keer vorm kunnen geven, met drie beklimmingen van tweede categorie op het menu, waaronder de acht kilometer lange beklimming van Redstone Rig met een gemiddeld percentage van 3.5%. Op de vijfde dag staat een tijdrit van dertien kilometer gepland, waar specialisten Tony Martin en Stefan Küng kunnen scoren. De finale van de voorlaatste rit zal zeker een spannende ontknoping kennen: op minder dan tien kilometer van de meet moeten de renners over Cleeve Hill, een beklimming van tweede categorie met passages tot 25%! Voor veel renners is deze wedstrijd een ideale voorbereiding op het WK, waarvan de wegrit twee weekends erna plaatsvindt. Met tien WorldTour-ploegen en renners zoals Edvald Boasson Hagen en Geraint Thomas  aan de start zal deze Ronde van Groot-Brittannië zeker heel hard betwist worden. 

 Bart Leysen, sportdirecteur Lotto Soudal: « Het parcours is dit jaar iets minder lastig dan de voorbije jaren. De eerste en voorlaatste rit zijn de lastigste, maar voor het overige bestaat de wedstrijd uit sprintetappes en een tijdrit. Maar de koers zal sowieso niet gemakkelijk zijn. Sommige ploegen komen met heel sterke renners die voor het eindklassement zullen strijden, maar ons eerste doel is om een rit te winnen. Daarna zullen wij zien of iemand een goed eindresultaat kan behalen. Met het WK twee weken later, komen veel renners naar Groot-Brittannië om zich daarop voor te bereiden, maar uiteraard willen velen ook succes najagen in de wedstrijd zelf. We mogen ons dus aan veel tegenstand verwachten.”

 « Voor Senne Leysen, die stagiair is bij ons WorldTour-team, zal de Ronde van Groot-Brittannïe zijn eerste meerdaagse wedstrijd bij de profs zijn. Hij zal zich in Groot-Brittannië voorbereiden op het WK bij de beloften en hij zal proberen een goede tijdrit te rijden, maar hij zal ook zoals alle jonge renners voor de ploeg werken. Dat is voor ons de belangrijkst. Zoals zijn ploegmaten zal hij zeker proberen om in de ontsnappingen te geraken, maar hij moet vooral ervaring opdoen. »

Selectie Lotto Soudal: Kris Boeckmans, Senne Leysen, Nikolas Maes, James Shaw, Marcel Sieberg en Enzo Wouters.

Sportdirecteur: Bart Leysen

Rittenschema:

Rit 1 Zondag 3 september: Edinburgh – Kelso (190km)

Rit 2 Maandag 4 september: Kielder Water & Forest Park – Blyth (211km)

Rit 3 Dinsdag 5 september: Normanby Hall Country Park – Scunthorpe (178km)

Rit 4 Woensdag 6 september: Mansfield – Newark-on-Trent (165km)

Rit 5 Donderdag 7 september: Clacton – Clacton (16km)

Rit 6 Vrijdag 8 september: Newmarket – Aldeburgh (187km)

Rit 7 Zaterdag 9 september: Hemel Hempstead – Cheltenham (185km)

Rit 8 Zondag 10 september: Worcester – Cardiff (180km)