Naast de Vuelta en de Cyclassics Hamburg, twee WorldTour-wedstrijden, treedt Lotto Soudal eind deze week ook aan in twee 1.1 eendagswedstrijden: Veenendaal-Veenendaal Classic op vrijdag en GP Jef Scherens op zondag.

Op vrijdag zullen acht Lotto Soudal-renners aan de start van de Veenendaal-Veenendaal Classic verschijnen. De voorbije edities werd die wedstrijd georganiseerd onder de naam Arnhem Veenendaal Classic, maar dit jaar is de start terug op de oorspronkelijke locatie. Het parcours van 195,8 kilometer begint in Veenendaal, in de Nederlandse provincie Utrecht, en leidt de het peloton langs de Nederrijn richting Arnhem om zo het eerste lokale circuit van de dag te naderen. In die ronde rijdt het peloton telkens over de Emma Pyramide (1,7 km aan 3,5%). Daarna keren de renners terug naar Veenendaal, waar een ander lokaal circuit ligt met daarin de Grebbeberg (600 m aan 5%). Die helling moeten ze twee keer beklimmen, met de laatste passage op zesentwintig kilometer van de streep.

De voorbije edities was vaak een sprinter aan het feest, met onder meer Tom Boonen, Edvald Boasson Hagen en Elia Viviani. Dylan Groenenwegen, winnaar in 2015 en 2016, staat dit jaar niet op de deelnemerslijst, maar met vier WorldTour-ploegen aan de start zal de concurrentie toch sterk zijn. Orica Scott kan rekenen op Luka Mezgec terwijl Cannondale-Drapac en Lotto NL-Jumbo respectievelijk Wouter Wippert en Lars Boom afvaardigen.

Na een knappe derde plaats op het EK zal Moreno Hofland proberen om zijn topvorm opnieuw te verzilveren. De Lotto Soudal-ploeg telt twee stagiairs, beiden renners uit het U23-team: Mathias Van Gompel en Senne Leysen.

 Selectie Lotto Soudal: Kris Boeckmans, Sean De Bie, Moreno Hofland, Senne Leysen, James Shaw,  Tosh Van der Sande, Mathias Van Gompel en Enzo Wouters. 

 Sportdirecteur: Bart Leysen.

Zondag vindt de 51ste editie van GP Jef Scherens in Leuven plaats. Het parcours van 185,7 kilometer start op de Grote Markt en bestaat uit dertien lokale ronden door en rond de stad. De aankomst ligt op de Bondgenotenlaan, ook in het hart van Leuven. De opeenvolging van vier korte beklimmingen maakt van de GP Jef Scherens een selectieve koers. De organisatie ziet drie WorldTour  ploegen starten: Lotto Soudal, Lotto NL- Jumbo en Quick-Step Floors. Er verschijnen een resem sterke renners aan de start, waaronder Petr Vakoc, Wout Van Aert, en Jos Van Emden.

Lotto Soudal won de wedstrijd in 2014 met André Greipel. Ook dit jaar streeft de ploeg een mooi resultaat na. Na een indrukwekkende prestatie in de BinckBank Tour zal Tim Wellens opnieuw van de partij zijn, in een koers die de aanvallers goed past. Die wedstrijd zal voor stagiairs Mathias Van Gompel en Senne Leysen opnieuw een gelegenheid zijn om de kleuren van Lotto Soudal in een profwedstrijd te vertegenwoordigen.

 Selectie Lotto Soudal: Kris Boeckmans, Sean De Bie, Senne Leysen, James Shaw, Mathias Van Gompel, Tim Wellens en Enzo Wouters.

 Sportdirecteur: Frederik Willems.