De Belgische selectie voor het komende wereldkampioenschap in Bergen werd vandaag bekend gemaakt. Tiesj Benoot en Tim Wellens maken deel uit van de eliterenners die op 24 september de regenboogtrui zullen proberen winnen. Ook Tony Gallopin werd door de Franse bondscoach geselecteerd. Lotte Kopecky en Senne Leysen zullen respectievelijk de elitewedstrijd voor dames en de U23 tijdrit betwisten. Stan Dewulf, Bjorg Lambrecht en Emiel Planckaert werden ook  geselecteerd bij de heren U23.

Tim Wellens: “Gilbert en Van Avermaet zullen onze twee kopmannen zijn, en de rest van de ploeg zal dus in functie van hen rijden, maar je weet natuurlijk nooit hoe een wedstrijd evolueert. Het is altijd beter om naar een WK te gaan met een sterke kern, en dat is dit jaar zeker het geval met onze ploeg. Het is een stuk prestige om deel te mogen uitmaken van de WK-selectie en ik ben daar zeker heel blij mee. Ik kijk er alvast uit om binnen een paar weken in Noorse Bergen actief te zijn.”

Tiesj Benoot: “Ik kijk ernaar uit om het WK te rijden. België is misschien wel het land waar het meest moeilijk is om geselecteerd te raken voor het WK, als je ziet welke renners niet geselecteerd zijn. Wat de wedstrijd zelf betreft denk ik dat ik samen met renners zoals Oliver Naesen, Jasper Stuyven of Tim Wellens een belangrijke rol hebben om de koers hard te maken, een rol die mij ook ligt. Het zal ons doel zijn om Gilbert en Van Avermaet zo goed mogelijk in de finale te brengen, liefst met een klein groepje. We hebben geen belang om in een grotere groep met Boasson Hagen, Kristoff of Sagan naar de meet te gaan. Hier en daar wordt het gezegd dat het parcours niet zwaar genoeg is, maar ik denk dat het met de mogelijke weersomstandigheden anders zou kunnen uitdraaien. Ik zat vorige week op hoogtestage in Livigno en er waren veel andere renners met potentiële WK-ambities, met bijvoorbeeld Colbrelli, Kwiatkowski of Matthews.”