Tim Wellens heeft de eindoverwinning van de allereerste editie van de Ronde van Guangxi op zijn naam geschreven. De Lotto Soudal-renner legde de basis daarvoor afgelopen zondag in de vierde rit met aankomst bergop, waar hij als winnaar over de streep reed.

Met deze ritzege en overwinning in het algemeen klassement sluit Lotto Soudal het seizoen succesvol af, met 25 overwinningen in 2017!

De slotrit in de Ronde van Guangxi was 168 kilometer lang en ook vandaag was er geen ontkomen aan een sprint. Anders dan gisteren werd de vlucht van de dag wel snel gevormd. Opnieuw was die drie man sterk: Wang Meiyin, Jon Irisarri en Daniel Oss. Het peloton, onder leiding van Lotto Soudal, gaf hen tot vier en een halve minuut voorsprong. In de laatste tien kilometer werden de drie vluchters ingerekend. Fernando Gaviria won vervolgens de sprint, voor Niccolo Bonifazio en Dylan Groenewegen. Tosh Van der Sande werd elfde.

Tim Wellens sleepte de eindoverwinning in de wacht met een voorsprong van zes seconden op Bauke Mollema en elf seconden op Nicolas Roche.

Tim Wellens: “De voorbije twee dagen zijn goed verlopen. Zondag had ik de leiderstrui veroverd, maar de marge was klein en dus was de steun van mijn ploeg in de laatste twee ritten cruciaal. Het duurde gisteren heel lang voor een vlucht weg was en mijn ploegmaats hebben heel goed gecontroleerd, iedereen was sterk. Dankzij hen heb ik de eindzege behaald in deze WorldTour-wedstrijd. En dit betekent veel voor mij. Ook al was het laat op het seizoen, er stond hier een sterk en gemotiveerd deelnemersveld aan de start. Ik heb de zege niet cadeau gekregen.”

“Het is leuk het seizoen met een zege af te sluiten, net zoals ik het begonnen ben. Morgen begint onze tocht huiswaarts. We vliegen eerst naar Hong Kong, waar we twaalf uur moeten wachten op onze volgende vlucht. Adam Hansen heeft daar gewoond en gaat ons er rondleiden. Daar kijken we allemaal naar uit. Binnenkort vertrek ik op vakantie. In totaal zal ik een tweetal weken van de fiets blijven. Daarna start ik met lopen, zwemmen, fitness en mountainbike. Ik ga eerst even nagenieten van deze overwinning en dan beginnen aan de voorbereiding op 2018!”