Vandaag vond de GP Québec plaats, de eerste van twee Canadese WorldTour-koersen die deze week op het programma staan. Het uitdagende parcours bestond uit zestien ronden van 12,6 kilometer door de straten van Québec. Er moesten elke ronde vier korte en steile hellingen beklommen worden, en hun opeenvolging maakte de koers lastig. Tosh Van der Sande maakte deel uit van de ontsnapping, samen met Côté, Planckaert en Williams. Het peloton liet hen tot 9’20 voorsprong nemen. Met nog 65 kilometer te gaan kon de Canadees Côté het tempo niet meer volgen, ook Williams moest Van der Sande en Planckaert laten gaan met nog 26 kilometer te gaan. Even later was Planckaert de enige overgebleven koploper toen Tosh Van der Sande met krampen moest lossen, maar Planckaert werd ook gegrepen voor het ingaan van de slotronde. In de finale probeerden veel renners weg te rijden, maar zonder success. Een vrij grote groep reednaar de meet en het was uiteindelijk Peter Sagan die de snelste was in de sprint, voor Greg Van Avermaet en Michael Matthews. Zowel Tim Wellens als Tony Gallopin sprintten naar een plaats in de top tien, respectievelijk vijfde en negende plaats.

Tosh Van der Sande: “Van bij het begin reden we met vier weg en de samenwerking was heel goed tot halfweg koers. Ik vond dat de voorsprong vrij lang stabiel bleef en had er wel vertrouwen in, maar ik heb iets te veel werk moeten doen. Ik heb geprobeerd rekening te houden met de rest en nu en dan gewacht en zeker niet vol doorgereden. Op 25 kilometer van de meet kreeg ik onverklaarbaar plots een kramp in mijn rechterbeen, maar de voorsprong was ook niet groot meer. Ik denk dat wij de koers hard hebben gemaakt; de vijfde en de negende plaats van Tim en Tony zijn toch geen slechte resultaten en zelf ben ik tevreden van mijn wedstrijd.”

Tim Wellens: “Het was een harde koers en het was ideaal dat Tosh vooraan zat, zodat wij niets hoefden te doen. Het was ook een vreemde koers, want er waren momenten dat er gedemareerd kon worden maar iedereen wist dat het weinig zou uitmaken dus niemand heeft zelfs een poginggewaagd. In de finale hebben Sean en Jasper mij naar voren gebracht, en Tony, Tiesj en ik hebben de sprint gereden. Ik had goede benen, ik heb me de hele dag goed gevoeld en ik kon dan ook een mooie vijfde plaats behalen. Dat was geen gewone sprint, omdat het toch licht bergop ging, maar er was vandaag niets anders te doen dan sprinten. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met de vijfde plaats.”