Lotto Soudal zal haar vips en gasten tijdens wedstrijden en evenementen dit jaar verwennen met wijnen en bubbels van LePlan-Vermeersch. Het wijndomein van de familie Vermeersch is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux in Suze-la-Rousse, in de Rhône-vallei, en strekt zich uit over een oppervlakte van 24 hectare.

Dirk Vermeersch, zaakvoerder LePlan-Vermeersch: “In 2000 openden mijn vrouw en ik een Bed and Breakfast in het zuiden van Frankrijk. We hadden een ruïne opgekocht en die helemaal opnieuw opgebouwd. Als hobby begon ik wijn te verbouwen vlak naast onze B&B. Ik ging er steeds meer in op en het derde jaar kreeg mijn wijn twee sterren toegekend door de Guide Hachette des Vins. Sindsdien heeft de groei zich verder doorgezet. In 2009 verkochten we onze B&B en bouwden we een gloednieuwe wijnmakerij van 24 hectare in Suze-la-Rousse. Ondertussen werken ook mijn dochter, die hier in de streek naar de wijnbouwschool ging, en mijn schoonzoon in het bedrijf.”

LePlan-Vermeersch produceert jaarlijks ongeveer 200.000 flessen en exporteert wereldwijd. Het bedrijf is gespecialiseerd in monocépage: wijn gemaakt van één druivensoort.

Dirk Vermeersch: “Onze specialisatie in monocépage onderscheidt ons van de klassieke wijndomeinen en heeft ons al mooie internationale prijzen opgeleverd. We exporteren onder meer naar Canada, China, Hong Kong, Korea, Thailand, VS en Centraal- en Noord-Europa. België is onze grootste afzetmarkt.”

“De voorbije jaren voerden we al promo via de autosport, een logische keuze gezien mijn verleden als autocoureur. Ik ben echter ook een gepassioneerd fietser en toen we besloten om andere markten aan te boren, was de keuze voor wielrennen snel gemaakt. Bovendien kijken we hier uit op de Mont Ventoux. Er was direct een klik met Lotto Soudal. De ploeg verkiest Belgische partners en voor ons is België heel belangrijk. De deal was snel geklonken. Via de hospitality van Lotto Soudal kunnen wij nieuwe B2B-contacten aangaan. Wij zullen zowel witte en rode wijn als onze Belgica Bubbles leveren aan de ploeg.”

Bezoek de website van LePlan-Vermeersch: https://www.leplangt.com/