WorldTour

Benoot soleert naar etappewinst in Silkeborg!

21/08/2019

Lotto Soudal-renner Tiesj Benoot heeft vandaag een knap staaltje ploegwerk afgerond tijdens de openingsetappe van de Ronde van Denemarken. In een verraderlijke eerste rit, die oorspronkelijk als voer voor de sprinters werd bestempeld, ontstond er op de laatste helling van de dag - op een vijftal kilometer van de meet - een kopgroep van zeven renners met daarbij Tiesj Benoot en Jasper De Buyst. Net voor het ingaan van de slotkilometer sloeg Benoot een kloofje en speelde Jasper De Buyst het ploegenspel perfect. Benoot trok zijn inspanning door, finishte solo in Silkeborg en bezorgde Lotto Soudal de twintigste overwinning van het seizoen. Jasper De Buyst zorgde voor een één-twee voor Lotto Soudal, want hij won enkele ogenblikken later de sprint voor de tweede plaats. Benoot wordt dankzij de etappewinst ook de eerste leider in Denemarken. De 25-jarige Belg zal morgen als laatste renner van start gaan in de zeventien kilometer lange tijdrit.

Tiesj Benoot: “Het doet zeker en vast deugd om te kunnen winnen vandaag. De ploeg heeft zeer sterk gereden, ook al zijn we maar met zes renners. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen tot mijn overwinning. We wisten op voorhand dat de lokale rondes in Silkeborg pittig zouden zijn. Gisteren verkenden we het lokale circuit en toen werd duidelijk dat we vandaag zouden proberen aan te vallen. Reeds op de gravelstrook, op een vijftigtal kilometer van de meet, namen we zelf het initiatief om de koers harder te maken, want in de sprint zou het met een renner als Merlier moeilijk worden.”

“Met Jasper De Buyst had ik de perfecte ploegmaat mee in de ontsnapping, iedereen keek wat naar hem en zo kon ik profiteren. Toen ik op anderhalve kilometer voor de meet naar voor reed om mijn kopbeurt te doen, sloeg ik – zonder aan te vallen – plots een kloofje. Dat riep Jasper De Buyst ook meteen in de oortjes. Wanneer je zo dicht bij de aankomst dergelijke voorsprong hebt, mag je uiteraard geen moment meer twijfelen. Ik gaf alles tot op de meet en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege. Uiteraard wil ik de leiderstrui ook vasthouden. De tijdrit van morgen is vlak en dus zal er weinig tactiek aan te pas komen. Het wordt alles geven van begin tot eind. Het is niet mijn favoriete parcours, maar als je hoge ogen wil gooien in een etappekoers van een week, moet je ook die discipline beheersen. De komende dagen staan er zeker nog enkele mooie etappes op het programma. Dan denk ik vooral aan de rit van vrijdag naar Velje, waar ik in 2014 - als stagiair bij de ploeg – derde finishte. Maar ook voor de andere jongens komen er zeker nog kansen.”

Partners

X