WorldTour

Caleb Ewan klaar voor Tourdebuut!

05/07/2019

Aan de vooravond van zijn eerste Tour-deelname, vertelt Lotto Soudal-sprinter Caleb Ewan hoe het vaderschap zich verhoudt tot sport, wat het voor hem betekent om kopman te zijn en hoe belangrijk mentale kracht wordt om drie weken Tour de France tot een goed einde te brengen.

Caleb Ewan: “Kopman zijn zorgt voor de nodige druk, zeker omdat de start in België plaatsvindt en ik daarnaast ook deel uitmaak van een Belgische ploeg. Bovendien staat de gele trui op het spel. Een rit in de Tour de France winnen is voor mij zowel een doel, een hoop als een droom. Van kleins af aan droomde ik ervan om hier zelfs nog maar aan de start te staan, maar nu krijg ik de kans om het team te leiden in de Tour de France en ik denk niet dat veel mensen kunnen zeggen dat ze in hun eerste Tour de France kopman waren. Ik voel me dan ook zeer vereerd om die taak voor mijn rekening te mogen nemen.”

 “Vader worden is misschien niet de meest ideale voorbereiding op de Tour de France, maar als atleet moet je kunnen omgaan met wat er in je privéleven gebeurt en moet je tegelijkertijd kunnen presteren op het hoogste niveau en dat wil ik de komende weken graag bewijzen. Het gevoel dat het winnen van een koers teweegbrengt, is moeilijk te overtreffen, maar het vaderschap is toch nog net iets mooier.”

“Mentale kracht is en wordt zeer belangrijk gedurende de lange drie koersweken. Ik heb nog geen Grote Ronde uitgereden, dit is de eerste keer dat ik zal proberen te finishen. Ik hoop dat het vlot zal verlopen, maar gedurende drie weken zijn er altijd ups en downs, valpartijen en misschien zelfs ziektes, maar dan moet juist die mentale kracht daar zijn om door te zetten.”

Bekijk het volledige interview met Caleb Ewan hieronder.

Partners

X